Tvistemålsanalys i skarpt läge

- en strukturerad metod för bättre processföring

Datum

22 sep - 26 sep

Plats

Deauville, Normandie, Frankrike

Kostnad

19 700 kr

Omfattning

18 timmar

Välkommen till en långweekend med spetsutbildning i tvistemålsanalys!

En kursmiljö par excellence på Hotel Barrière le Normandy i Deauville, ”Drottningen av Normandie”, på den vackra Calvadoskusten vid Engelska kanalen.

Hovrättspresident Erik Sundström och hovrättsråd, docent och f.d. advokat Patrik Schöldström leder tre lärorika kursdagar, där du utöver nya kunskaper får umgås och diskutera med vänner och kollegor.

Utveckla din förmåga att föra processer i dispositiva tvistemål. Fokus ligger på praktiskt viktiga frågor och problem, och hantering av dem. Processrättslig teori behandlas med med fokus på hur den bäst tillämpas i skarpt läge. Vi tar upp frågor och svårigheter som regelbundet kommer upp i dispositiva tvistemål. Ett antal publicerade och opublicerade rättsfall analyseras i detalj.

Calvados associerar till traktens berömda äppelbrännvin som fått sitt namn av det département (län) – som i sin tur är en del av regionen Normandie. En fashionabel destination med sin inbjudande strandpromenad, eleganta arkitektur, hästkapplöpningsbana och sina fina butiker.

Tider och innehåll

Kursdag 1 Torsdag 23 september

 • Presentation av kursledare och deltagare och genomgång av kursens upplägg.
 • Inledande överväganden och åtgärder innan rättegång inleds. Anskaffning av bevis, riskbedömningar och strategier. 
 • Processhuset  
 • Radarparet rättsfaktum och rättsföljd.
 • Stämningsansökan. Yrkande, grunder, omständigheter, bevis; formella regler och strategier.
 • Svaromålet. Inställning, invändningar om rättegångshinder.
 • Presentation av en arbetsmetod.

Kursdag 2 Fredag 24 september

 • Säkerhetsåtgärder, när och varför?
 • En effektiv förberedelse. Genomgång av verktyg för effektiv förberedelse; tidsplaner, sammanställningar och processlägesanalyser.
 • Hur kan en ”obstruerande part” bemötas? Anstånd, byte av ombud, otillgänglig motpart mm. Taktik/överväganden, diskussion och ”tips”.
 • Gruppövningar angående den skriftliga förberedelsen.
 • Bevisfrågor. Genomgång av bevisbörda och beviskrav.
 • Skriftliga bevis/ostridig handling och edition. Syn.
 • Formulering av bevisuppgifter.

Kursdag 3 Lördag 25 september

 • Muntlig bevisning: förberedelser av förhör, genomförandet av förhör.
 • Bevisvärdering
 • Närmare om förlikning och medling, när och hur?
 • Svårigheter när huvudförhandling närmar sig
 • Genomförande av huvudförhandlingen. Ombudets pedagogik. Hur lägger man upp en sakframställning? Hur ska handlingar hanteras under huvudförhandlingen? Hur hanteras nya yrkanden, omständigheter och bevis under huvudförhandlingen? Hur kan man hantera frågor utanför bevistemat? Vad gäller för handlingar som presenteras först under förhör? Hur bör man höra sakkunniga? Vad bör man tänka på under ett slutanförande?
 • Rättegångskostnadsfrågor
 • Tid för avslutande diskussion och frågor.

Deauville och Normandie

Deauville, ”Drottningen av Normandie”, på den vackra Calvadoskusten vid Engelska Kanalen. Calvados associerar till traktens berömda äppelbrännvin som fått sitt namn av det département (län) – som i sin tur är en del av regionen Normandie – där Deauville är beläget.

Välkända badorter som Honfleur, Cabourg, tvillingorterna Deauville och Trouville ligger på rad, fast Deauville sticker ut som elegansens högborg och som en av Frankrikes mest anrika tummelplatser. Under tiden kring förra sekelskiftet, La Belle Epoque, utvecklades Deauville till förlustelseort åt överklassen i Paris och håller stilen än idag som fashionabel destination med sin inbjudande strandpromenad, eleganta arkitektur, hästkapplöpningsbana och sina lyxbutiker (här öppnade Coco Chanel sin allra första butik år 1913).

Under senare delen av 1800-talet fann de franska impressionisterna en outtömlig inspirationskälla i det magiska ljuset på den normandiska blomsterkusten och här skrev Marcel Proust sin väldiga romansvit På spaning efter den tid som flytt. Nuförtiden lockar den årliga filmfestivalen, Festival du Cinema Americain, tillsammans med ett flertal andra evenemang en företrädesvis välbärgad publik till den prestigefyllda normandiska badorten, och under några dagar i september lockar Limhamnsgruppen till en givande kurssejour. Mellan kurspassen laddas batterierna med angenäma gastronomiska upplevelser på ortens gemytliga restauranger och inte minst under våra utflykter till invasionsstränderna, Bayeuxtapeten och i det omgivande vackra landskapet där vi avnjuter calvados- och ostprovning.

Hotel Barrière le Normandy *****

Ett klassiskt lyxhotell med anor från La Belle Epoque och vittbekant för sin excellenta champagnebar och storslagna Tudorinspirerande arkitektur. På hotellet finns en elegant spaavdelning och en praktfull inomhuspool. Bredvid hotellet ligger kasinot från 1912. Hotellets webbplats >>

Dagsprogram

Onsdag 22 september

Avresa på förmiddagen med SAS från Kastrup eller Arlanda direkt till Paris. Deltagare från Landvetter eller övriga flygplatser med SAS-förbindelser erbjuds anslutning till Kastrup eller Arlanda.

Efter ankomster till Charles de Gaulle-flygplatsen vid 13–14-tiden möter kurs- och reseledning med buss för transfer till Deauville, dit det är cirka 20 mil. Beräknad ankomst till kurshotellet i Deauville vid 18-tiden. Incheckning för fyra nätter och lite senare på kvällen erbjuder vi välkomstmiddag i hotellets utmärkta restaurang.

Torsdag 23 september

Kursdag 1, 08.30–12.30 samt 18.00–20.00

Under dagens kursuppehåll beger vi oss några mil inåt landet för att hänge oss åt normandiska smaker. Normandie är känt för sina många äppelodlingar och sin goda cider, varur äppelbrännvinet Calvados destilleras. Calvados är liksom Cognac och Champagne ursprungsskyddad varubeteckning och i sin tur indelat i tre olika deldistrikt. Här befinner vi oss i centrala delen, Pays d’Auge, där den finaste calvadosen framställs, och gör besök hos Christian Drouin, en av de mest välrenommerade producenterna. fyrarätters lunch i herrgården med vatten, pommeau, vin och kaffe. Guidning av destilleriet inklusive provning av cider, pommeau och calvados (inkl några äldre årgångar). Därefter återvänder vi till Deauville och hinner ta det lugnt ett slag innan kvällspasset vidtar.

Fredag 24 september

Kursdag 2, 08.30–12.30 samt 18.00–20.00

Tiden mellan dagens kurspass ägnar vi åt invasionskusten och inleder med en halvtimmes bussresa till Bénouville, som har gått till historien som Pegasusbron där de första luftlandsättningarna ägde rum under de ödesmättade gryningstimmarna i inledningen av D-dagen 6 juni 1944. Här väntar lunch på legendariska Café Gondrée, vars dåvarande ägare hjälpte de första engelsmännen att säkra Pegasusbron. Efter lunch fortsätter vi längs några av invasionsstränderna till Arromanches och dess berömda Musée du Débarquement. Här finns även rester av de s.k. ”mullbärshamnarna” till beskådande – prefabricerade kajer och landbryggor som sattes ihop under invasionen och hade kapacitet att ilandsätta mängder av soldater, fordon och förnödenheter.

Lördag 25 september

Kursdag 3, 08.30–12.30 samt 18.00–20.00

Under eftermiddagens kursuppehåll erbjuder vi utflykt till Bayeux, en timmes bussresa bort. Efter ankomst inleder vi med lunch på trevlig restaurang och beser sedan den mäktiga ”Bayeuxtapeten”, en 70 m lång broderad linneremsa som i 72 olika bilder beskriver slaget vid Hastings år 1066 och hur Vilhelm Erövraren efter den normandiska invasionen blev kung av England.

Söndag 26 september

Ledig tid fram till bussavfärd kl. 12.00. Från Charles de Gaulle-flygplatsen avgår flyg till Arlanda, Kastrup och Landvetter vid 19-tiden.

Kursavgift

Kursavgiften är 19 700 kr exklusive moms.

Reskostnader

Grundpris (SEK exklusive moms)SEK
Kursdeltagare – del i dubbelrum med annan kursdeltagare16 850
Kursdeltagare – del i dubbelrum med medresenär23 590
Medresenär – del i dubbelrum med kursdeltagare (gäller en medresenär)10 110
Obligatoriskt avbeställningsskydd1 475

TilläggSEK
Enkelrum6 740
Utskrivet kursmaterial i pärm400
Välkomstmiddag1180
Utflykt till Christian Drouin, Calvadosprovning inkl. lunch980
Utflykt till Invasionskusten, inkl. lunch790
Utflykt till Bayeux, inkl. lunch680

I grundpriset för resan ingår

 • flyg i ekonomiklass med SAS från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn
 • fyra övernattningar på Hotel Barrière le Normandy
 • flygplatstransfers till och från Deauville
 • lokala skatter och avgifter
 • Reseledning från LG Travel

Anmälan och betalning

Arrangemanget består av två delar: utbildning och resa. Utbildningsarrangör är Limhamnsgruppen AB, 556671-6709. Limhamnsgruppens villkor gäller för utbildningen, se Villkor för kurs utanför Sverige och Danmark. Researrangör är LG Travel AB, 559216-8362. Limhamnsgruppen är återförsäljare av resan.

Anmälan till resan kan göras antingen till LG Travel eller till Limhamnsgruppen, men enklast anmäler du dig till både utbildning och resa på vår webbplats limhamnsgruppen.se eller genom att du ringer till oss. Samtidigt med anmälan till Limhamnsgruppen inbetalas anmälningsavgiften 6 000 SEK/resenär på bankgiro 5903-0726. Sista anmälningsdag med fri avbokning är 28 maj 2021. Vi tar emot anmälningar även efter detta datum om det finns platser kvar. Slutbetalning ska erläggas senast 30 juni 2020.

Om inget annat anges gäller våra villkor och avbokningsregler som du kan läsa om här
Här kan du även läsa om den allmänna informationen om kursen och resan.

Anmälningsformulär

 • Kursdeltagare
 • Tillval och önskemål
 • Faktureringsadress
Kursdeltagare
Medresenär
Tillval och önskemål
Faktureringsadress

Tipsa om kursen

Relaterade kurser

Hemliga tvångsmedel

- försvarartaktik och hur du förbereder klienten - också om hemlig dataavläsning, det nyaste tillskottet i den hemliga verktygslådan
18 jun
- 20 jun
Ystad Saltsjöbad, Ystad

En utbildningshelg i toppklass med avkopplande umgänge med kollegor, på anrika strandhotellet Ystad Saltsjöbad i

Familjerättsveckan 2021

Split – Kroatien
11 sep
- 18 sep
Radisson Blu, Split, Kroatien

FULLBOKAD. Om du vill bli tillagd på väntelistan, fyll i anmälningsfälten nedan. En inspirerande och