• Scandic Kødbyen, Köpenhamn, Danmark
 • 18 900 kr
 • 18 timmar

Trovärdighet och stödbevisning – vem äger sanningen vid rättens bevisvärdering?

Lär dig utnyttja bristerna i bilden av ”den alltigenom trovärdiga målsäganden”. Få domstolen att förstå att det inte räcker med en trovärdig målsägande. Det ska finnas stödbevisning värd namnet.

Vi bor i centrum vid Kødbyen, med alla sina restauranger och uteliv, på Scandic Kødbyen. Ett stenkast från Københavns Hovedbanegård, Tivoli och Ströget, nära till shopping. Köpenhamn har 20 stjärnor i Guide Michelin fördelade på 16 restauranger.

Naturligtvis finns allt annat i matväg vi förknippar med Köpenhamn – smørrebrød, hakkebøf och flæskesteg. Ett stenkast bort ligger Illums Bolighus och Royal Copenhagen m.fl. En kväll på operan eller DR Koncerthuset är två fantastiska upplevelser.

Varmt välkommen till tre innehållsrika kursdagar i Köpenhamn, under slutet av sommaren!

Det kanske svåraste momentet i straffprocessen är att med framgång ifrågasätta målsägandens trovärdighet. I vissa mål måste du våga och kunna göra just det för att hjälpa din klient. Advokaterna och framgångsrika försvararna Johan Eriksson och Lars Kruse delar med sig av sin rika erfarenhet och processrättsliga verktygslåda.

Kursledare

Advokat Johan Eriksson

Johan Eriksson (Försvarsadvokaterna, Stockholm) är en av Sveriges mest erfarna och kända brottmålsadvokater som försvarat i många uppmärksammade och svåra mål. Johan Eriksson är författare till Handbok för försvarare, en bok utgiven av Limhamnsgruppen 2018. År 2019 utnämndes Johan till hedersdoktor i juridik vid Stockholms universitet.

Följ Johan Eriksson på Facebook!

Advokat Lars Kruse

Advokat Lars Kruse har arbetat processinriktat som advokat sedan 1989. Han arbetar sedan många år uteslutande med brottmål och har varit försvarare i många uppmärksammade brottmål. Han är också en van föreläsare.

Tider och innehåll

Torsdag 22 augusti, kursdag 1

10.00–12.30, lunch,  13.15–17.00

 • Presentation av kursen och deltagarna
 • Vi genomför ett trovärdighetsförhör, där syftet är att
  ifrågasätta målsägandens uppgifter
 • Analys av träningsförhöret
 • Trovärdighet, vad är det?

Fredag 23 augusti, kursdag 2

08.30–12.30, lunch, 13.15–17.00

 • Historisk exposé om bevisvärdering gällande trovärdighet från NJA 1991 s. 83 till JK:s rapport ”Felaktigt dömda” och vändpunkten NJA 2005 s. 712
 • Vad är stödbevisning?
 • Hur skall försvaret läggas upp?
 • Verktyg för att kontrollera en berättelse
 • Egna utredningar
 • Förberedande av ett trovärdighetsförhör
 • Tekniker för att genomföra ett trovärdighetsförhör
 • Vilka frågor är tillåtna?

Lördag 24 augusti, kursdag 3

08.30–12.30, lunch, 12.30

 • Genomförande av ett nytt träningsförhör utifrån den
  strategi kursen söker att förmedla
 • Gemensam analys av träningsförhöret
 • Pläderingstips

Rätt till ändringar i programmet förbehålles.

I kursavgiften ingår det fika under förmiddagen och eftermiddagen samt luncher samtliga kursdagar.

Kursen har tidigare genomförts i Köpenhamn och Venedig med mycket nöjda deltagare. Kursen blev snabbt fullbokad och vi tvingades att begränsa antalet deltagare.

Tag chansen att besöka en av världens vackraste städer samtidigt som du kan förkovra dig i ett högaktuellt ämne med två av Sveriges främsta försvarsadvokater.

Köpenhamn

Kom och låt dig charmas av Köpenhamn! Danmarks mysiga huvudstad är full av caféer, butiker och några av de bästa restaurangerna i Skandinavien. Vindlande gränder, banbrytande arkitektur och spännande attraktioner utgör en perfekt blandning av gammalt och nytt. Köpenhamns härliga atmosfär måste upplevas på plats.

Scandic Kødbyen

Välkommen till nya Scandic Kødbyen i Köpenhamn. Är du ute efter en autentisk upplevelse i ett av Köpenhamns mest kreativa och kulinariska områden? Då är detta platsen för dig. Hotellet är byggt för att passa in i miljön. Bland slakthusområdets låghus  smälter hotellet in i Kødbyens rustika miljö.

Hotellet är designat för att omfamna allt och alla. Här finns både puls och intimitet, samt utrymme för att ses och umgås med bara några få personer såväl som en större grupp i en flexibel, inspirerande miljö. Hotellets café, The Coffee Box, är en perfekt plats för att sitta ner och tänka utanför boxen – eller bara njuta av en kopp kaffe och trevliga samtal i gott sällskap.

Restaurang MØR ligger i hotellet. Här hittar du det finaste köttet och den argentinska grillen med träkolseld.

Scandic Kødbyen ligger i Vesterbro i Köpenhamn – ett område med mycket historia, som idag är ett av stadens viktigaste områden för kultur, kreativitet och kulinariska äventyr. Området har en avslappnad atmosfär, caféer och design- och hantverksbutiker.  Här får du uppleva folklivet, med många barer, caféer, nattklubbar, restauranger, konstgallerier, multikulturella matmarknader och mycket mer. Från hotellet kliver du rakt in i det spännande området och har möjlighet att utforska alla sevärdheter i Kødbyen. Dessutom har du resten av Köpenhamn inom nära räckhåll. Från hotellet är det inte långt till konserter på VEGA, Fredagsrock på Tivoli, shopping längs gågatan Strøget och Köpenhamns centralstation.

Övernattning

Vi har bokat rum på hotellet för övernattande deltagare.

Ange hur många nätter ni önska bo på hotellet.
Priset per natt i dubbelrum är 1 230 DKK per natt i dubbelrum

Välkomstmiddag

Vi kommer att arrangera en välkomstmiddag efter första kursdagen. Mer information om restaurang och kostnad kommer senare.

Allmän info

Kursavgift

Kursavgiften inkluderar kursmaterial, lunch och kaffepaus. Mervärdesskatt tillkommer.

Deltagarantal

Antalet deltagare är begränsat. Antagning sker i den ordning anmälan och betalning kommer in till Limhamnsgruppen.

Anmälan

Anmälan ska göras senast den 28 juni 2019 (för fri avbokning), efter detta datum gäller de ovan nämnda avbokningsreglerna.

Avbokning

Klicka här för att se gällande avbokningsregler.

Betalning

Faktura på kursavgift sänds från Limhamnsgruppen AB.Betalning sker till bankgiro 5903-0726.Slutbetalning ska ske senast 1 juli 2019. Med förbehåll för force majeure.