KonkursArbetsrätt

Nyheter 2018–2020

Datum

Plats

Webbkurs

Kostnad

2 900 kr

Omfattning

1 timme 15 minuter

Föreläsare

Det händer saker och ting på det konkursarbetsrättsliga området. Boken KonkursArbetsrätt kom ut 2018, och i den här kursen presenterar advokat Erik Danhard kortfattat de nyheter som har skett under 2018–2020.

Erik går igenom ganska komplicerade och väsentliga saker och lagar som kommer att störa bilden för vana konkursförvaltare en hel del, såsom stödet vid korttidsarbete och entreprenörsansvar för lönefordringar i byggbranschen.

Vidare går Erik igenom viktiga principer som framgår av domar från svenska domstolar, framförallt HD:s emotsedda svar på hur statens försteg till lönegarantiregress ska tillämpas. Tre alternativ finns och HD tog ställning till vilket av de tre som ska vara giltigt. Däremot kan det vara svårt att se vilket val man gjorde, om man inte går igenom underinstansernas domar och läser de skiljaktiga meningarna från HD.

Välkommen till kursen så går vi igenom detta tillsammans.

Du kan se kursen i 30 dagar från det att du har fått tillgång till den.

Du kan få tillgång till kursen på två sätt:

  1. Beställ kursen mot faktura genom att fylla i anmälningsformuläret längre ner på den här sidan. På kursavgiften du ser ovan tillkommer moms med 25 %.
  2. Vill du hellre betala med kort, klickar du på knappen ”Kortbetalning” här till höger. Det angivna priset inkluderar momsen.

Om inget annat anges gäller våra villkor och avbokningsregler som du kan läsa om här
Här kan du även läsa om den allmänna informationen om kursen och resan.

Anmälningsformulär

Kursbokning webb
  • Kursdeltagare
  • Faktureringsadress
Kursdeltagare
Faktureringsadress

Tipsa om kursen

Tipsa

Relaterade kurser