• Hotel Excelsior, Venedig, Italien
 • 19 700 kr
 • 18 timmar

Försvararrollens ABC

Följ med Limhamnsgruppen till Venedig i Italien för tre dagars gnuggning i försvararrollens ABC!

Advokaterna Johan Eriksson och Lars Kruse ger dig som just är på väg att ta dig an dina första försvararuppdrag, kanske redan haft några uppdrag eller hållit på några år, utveckling och fördjupning av dina försvararkunskaper. I en inspirerande och utmanande miljö, bland kollegor, och med två av landets främsta brottmålsadvokater som kursledare.

Vi går igenom allt från det inledande klientbesöket på kontoret till mötet i arrestlokalen och på häktet via polisförhören, delgivning av förundersökningen, förberedelsefasen, in i huvudförhandlingen, genom korsförhöret, pläderingen och fram till frikännande dom.

Allt på en nivå som passar advokater med mindre eller ny erfarenhet som försvarare. En praktiskt inriktad kursvecka, med inslag av gruppövningar för att höja verklighetsgraden och pulsen på deltagarna.

Senast kursen gavs var i Sorrento vilken var mycket uppskattad av kursdeltagarna. 2020-års kurs är kortad till 3 dagar för att bättre passa in i vårens kanske hektiska schema.

Följ med och njut av en högintressant kurs i en oslagbar miljö. Vi bor fyra nätter på ett av stadens mest anrika och stämningsfulla hotell – femstjärniga Excelsior Venezia Lido – med tillgång till både världsarvet Venedig och en behaglig strand- och poolmiljö. Hotellet har egen båt som transporterar oss smidigt in till Marcusplatsen vilket gör att vi slipper allt stök under kurstiden.

Varmt välkommen till några innehållsrika kursdagar i Venedig, när sommaren redan har anlänt runt Medelhavet.

description: (to:bild@kvp.se)
email: micke.olander@expressen.se
sender: mikael ölander (kvp)
publicerad text:

Advokaterna och framgångsrika försvararna Johan Eriksson och
Lars Kruse delar med sig av sin rika erfarenhet och processrättsliga verktygslåda.

Kursledare

Advokat Johan Eriksson

Johan Eriksson – Försvarsadvokaterna, Stockholm – är en av Sveriges mest erfarna och välkända brottmålsadvokater. Han har agerat som försvarare i flera uppmärksammade och svåra mål. Johan är författare till Handbok för försvarare, utgiven av Limhamnsgruppen. 2019 utnämndes Johan till hedersdoktor i juridik vid Stockholms universitet.

Följ Johan Eriksson på Facebook >>

Advokat Lars Kruse

Advokat Lars Kruse har arbetat processinriktat som advokat sedan 1989. Han arbetar sedan många år uteslutande med brottmål och har varit försvarare i många uppmärksammade brottmål. Han är också en van föreläsare.

Tider och innehåll

Torsdag 14 maj, kursdag 1

Kurstider 08.30–12.30 samt 17.00–19.00

 • Presentation av kursen och deltagarna.
 • Den inledande kontakten, bildandet av en försvarsallians
 • Polisförhöret och delgivning av brottsmisstanken
 • Formandet av försvaret
 • Häktningsförhandling

Fredag 15 maj, kursdag 2

Kurstider 08.30–12.30 samt 17.00–19.00

 • Arbetet under förundersökningen
 • Delgivningen av förundersökningen
 • Egna utredningar
 • Åklagarens stämmningsansökan- hur angriper jag denna
 • Sakframställningen

Lördag 16 maj, kursdag 3

Kurstider 08.30–12.30 samt 17.00–19.00

 • De olika förhören- förhörsteknik och förberedelse
 • Huvudförhandling
 • Pädering

Rätt till ändringar i programmet förbehålles.

Tag chansen att besöka en av världens vackraste städer samtidigt som du kan förkovra dig i ett högaktuellt ämne med två av Sveriges främsta försvarsadvokater.

Venedig

skillnad från flertalet italienska städer grundades Venedig efter västromerska rikets fall på 400-talet, när invånarna på fastlandet flydde undan de invaderande germanfolken och bosatte sig på öarna ute i lagunen.

Med tiden tog en av jordens mest osannolika städer form och utvecklades, tack vare sitt monopol på kryddhandeln med orienten, till ett av medeltidens mäktigaste handelsimperier.
Venedig lyckades hävda sin självständighet och var under tusen år, från slutet av 700-talet till år 1797, en egen republik. Storhetstiden upphörde successivt efter att portugiserna 1497 hittade sjövägen till Indien och kunde bryta kryddmonopolet, men de medeltida palatsen från fornstora dar står kvar bland kanalerna och bildar ett stadslandskap vars like världen aldrig har eller kommer att få skåda.

Mellan kurspassen följer de som vill med på olika promenader genom gyttret av gränder bland kanalerna eller så kopplar man av på Lido och njuter av elegansen på hotellet.

Hotel Excelsior Venezia Lido *****

Anrikt hotell ute på Lido med egen båt som erbjuder gratistransport till Markusplatsen för promenader bland Venedigs trånga gränder och magnifika broar. Sista båten till hotellet går strax efter midnatt.
Dessutom tar man sig enkelt med vaporetto (”vattenbuss”) från och till Lido.

Hotellet är designat för att påminna om ett luxyöst Venetsianskt palats och öppnade den 21 juli 1908. Det blev snabbt en destination för de rika och berömda, filmstjärnor och kungligheter.

Berömda gäster som bott på vårt hotell är Winston Churchill, hertingen och hertiginnan av Windsor, Marlene Dietrich, Barbara Hutton, John Steinbeck, Ingrid Bergman och Aga Khan. Vem vet som har bott i just ditt rum?

Dagsprogram

Onsdag 13 maj

Avresor från Arlanda, Landvetter och Kastrup under förmiddagen.

Från Kastrup avgår SAS direktflyg till Venedig kl. 11.35 och flygtiden är knappt två timmar. Vid ankomst möter kurs- och reseledning och från Marco Polo-flygplatsen i Venedig åker vi specialchartrad båt direkt till Hotel Excelsior i Lido di Venezia. Incheckning vid 16-tiden och kl. 18.00 samlas vi för avfärd med vaporetto till Markusplatsen, varifrån vi promenerar genom gränderna till trakterna av Rialtobron och vår förnämliga restaurang där välkomstmiddagen serveras.

 

Torsdag 14 maj

Kursdag 1, 08.30–12.30 samt 17.00–19.00

Under kursuppehållet hänger de som vill med på en guidad promenad i Venedig där vi stannar för lunch (självkostnadspris, men vi förbokar platser på restaurang) och sedan gör en orienterande promenad genom gyttret av gränder, förbi storslagna torg, ger tips om hur man bäst bokar en gondolfärd och annat som kan vara till nytta under vistelse i La Serenissima.

Den konstintresserade missar inte Peggy Guggenheim Collection (öppet alla dagar 10-18 utom tisdagar) och Galleria dell´Accademia med verk av renässansmästarna Tintoretto, Tizian och Veronese ´(öppet tisdag-söndag 08.14–19.15 och måndagar 08.15–1400)

Vi inleder och avslutar med vaporettofärd från och till Lido.

Fredag 15 maj

Kursdag 2, 08.30–12.30 samt 17.00–19.00

Inget speciellt program, men vi finns såklart tillgängliga för tips på egna vandringar och upptäckter i Venedig.

Lördag 16 maj

Kursdag 3, 08.30–12.30 samt 17.00–19.00

Under kursuppehållet kan de som vill följa med till ”glasbruksön” Murano. Båtfärden dit tar en knapp halvtimma. Sedan slutet av 1200-talet har glasblåsarna verkat på Murano och vi besöker Vetreria Artistica Colleoni och ser hur glasmästaren blåser och skulpterar enligt traditionella venetianska glashantverkmetoder. Självkostnadspris, betalas på plats.

Söndag 17 maj

Ledig förmiddag och vid lunchtid avgår specialchartrad båt direkt till flygplatsen.
Hemkomst på söndag kväll.

Kursavgift

Kursavgiften är 19 700 kr. På kursavgiften tillkommer moms.

Kursmaterial

Kursmaterialet är digital form, önskas kurspärm på papper (ca 2 kg) tillkommer en avgift på 400 SEK.

I grundpris för resan ingår

 • Flyg med SAS från Kastrup till Venedig och åter.
 • Flygskatter
 • Fyra övernattningar med frukostbuffet på Excelsior Lido di Venezia
 • Flygplatstransfers med egen båt, vilket annars är väldigt kostsamt
 • Rundvandring i Venedig
 • Lokala skatter och avgifter
 • Reseledare

Reskostnader

Grundpris (flygkostnad, del i dubbelrum, frukost)SEK
Kursdeltagare – del i dubbelrum med annan kursdeltagare15 990
Kursdeltagare – del i dubbelrum med medresenär23 680
Medresenär – del i dubbelrum med kursdeltagare (gäller enbart en medresenär)8 300
Uppgradering av rumstyp
Grand Deluxe med utsikt över venedig. Kursdeltagare – del i dubbelrum med annan kursdeltagare17 930
Grand Deluxe med utsikt över venedig. Kursdeltagare – del i dubbelrum med medresenär27 780
Grand Deluxe med utsikt över venedig. Medresenär – del i dubbelrum med kursdeltagare (gäller enbart en medresenär)8 080
Grand Deluxe med havsutsikt. Kursdeltagare – del i dubbelrum med annan kursdeltagare18 990
Grand Deluxe med havsutsikt. Kursdeltagare – del i dubbelrum med medresenär31 930
Grand Deluxe med havsutsikt. Medresenär – del i dubbelrum med kursdeltagare (gäller enbart en medresenär)6 050
Tillägg och utflykter
Obligatoriskt avbeställningsskydd1 200
Välkomstmiddag890

Anmälan och betalning

Arrangemanget består av två delar, dels utbildning, dels resa. Arrangör av utbildningen är Limhamnsgruppen AB, 556671-6709. Limhamnsgruppens villkor gäller för utbildningen, se Villkor för kurs utanför Sverige och Danmark.

Anmälan ska göras senast den 6 mars 2020 (för fri avbokning), efter detta datum gäller de ovan nämnda avbokningsreglerna. Enklast anmäler du dig till både utbildning och resa på vår hemsida limhamnsgruppen.se eller genom att du ringer till oss. Samtidigt med anmälan till Limhamnsgruppen inbetalas anmälningsavgiften 8 000 SEK/resenär på bankgiro 5903-0726. Slutbetalning ska erläggas senast 28 februari 2020.

Med förbehåll för force majeure.