Brottmålskurs 2021

Med nyheter på straffrättens område – Indien

Datum

2 jan - 11 jan

Plats

Kovalam Beach, Kerala, Indien

Kostnad

24 900 kr

Omfattning

30 timmar

Slipa din processkicklighet och dina straffrättskunskaper tillsammans med kollegor från hela landet, under vägledning av justitierådet Martin Borgeke och advokat Per E Samuelson. Kursveckan äger rum i en av de vackraste delarna av Indien, Kerala i den sydvästligaste delen av landet, med underbara stränder, natur och kultur.

Martin Borgeke ger dig det erfarna justitierådets kunskaper i och analys av den allmänna straffrätten, påföljdsbestämningen och straffprocessrättens reglering med fokus på prövningstillstånd och överklagande till Högsta domstolen. Martin ger även en allmän presentation av viktiga nyheter inom lagstiftning och rättspraxis.

Med utgångspunkt i riktiga svenska rättegångar delar Per E Samuelson med sig av sina bästa tips för hur du ska behärska försvararens tre viktigaste verktyg i processen: sakframställning, förhör och plädering.

Nytt för i år är även ett avsnitt om bokföringsbrottet – en grundläggande genomgång av brottets konstruktion och bokföringslagens uppbyggnad samt färska exempel från riktiga svenska rättegångar, Allramålet med flera. Per går även in lite grundligare i området om eko-mål.

Kursbeskrivning

Martin Borgeke kommer bland annat att gå igenom

 • Allmän straffrätt för försvarare: Hur lägger man upp försvaret i skuldfrågan? Resonemangs-modeller och beslutsscheman.
 • Påföljdsbestämning: Allmänna frågor och den senaste rättsutvecklingen. Vilka uppgifter ligger på försvararen?
 • Bevisbörda och beviskrav i skuldfrågan och kravet på utredning i påföljdsfrågan.
 • En samlad genomgång av nyheter på brottmålsområdet – analys av ny lagstiftning och av nya rättsfall.
 • Betydelsen av prejudikat.
 • Överklagandefrågor: Hur maximerar jag mina chanser att få prövningstillstånd i Högsta domstolen? Häng-PT och synnerliga skäl för PT. Exempel på överklagandeskrifter gås igenom.

Per E Samuelsons del innefattar bland annat

 • Hur förbereder man ett eko-mål jämfört med ett ”vanligt” brottmål?
 • Att hålla sakframställning i eko-mål.
 • Eget anförande från klienten
 • Att hålla motförhör med revisorer, skatterevisorer och andra experter som ekobrottsmyndigheten åberopar
 • Bokföringsbrottet: grundläggande genomgång av BrB 11:5, bokföringslagen och bokföringsnämndens allmänna råd m.m.
 • Skattebrottet: grundläggande genomgång av 2 § skattebrottslagen med förarbeten och praxis
 • Försvårande av skattekontroll: grundläggande genomgång av 10 § skattebrottslagen med förarbeten och praxis
 • Färska exempel från riktiga svenska rättegångar, Allramålet med flera
 • Något om påföljderna.
 • Att förhöra ett vittne.
 • Försvararens roll under förundersökningen
 • Att hålla en bra sakframställning

Med förbehåll för ändringar i kursprogrammet.

Kovalam, Kerala

Limhamnsgruppen inbjuder till en ljuvlig kursvecka i Indiens lustgård: Kerala – beläget allra längst ner i sydligaste Indien. Kerala är landets trettonde största delstat med runt 35 miljoner invånare. Det är ett grönskande och tropiskt område och dessutom den del av Indien som har landets bästa sociala trygghetsnät, och tack vare ett väl fungerande skolväsende är utbildningsnivån hög och det bidrar till en nästan 100-procentig läs- och skrivkunnighet bland befolkningen.

Kerala är i mångt och mycket en egen värld jämfört med övriga Indien; kvinnans ställning är avsevärt mycket bättre och jämlikheten mellan olika kaster är större. Kastsystemet är för övrigt en tradition som kan spåras tillbaka till tiden före engelsmännens kolonisering. Dagens Kerala bestod då av två furstestater, Cochin och Travancore, och styrdes av maharadjor som redan under 1800-talet införde tämligen radikala sociala reformer samt grundläggande utbildning.

Invånarna i Kerala-området har under två årtusenden idkat kryddhandel med greker, romare, araber, portugiser, holländare och engelsmän och därigenom varit mer öppna för influenser från omvärlden än folk i övriga delar av Indien. Redan för två tusen år sedan slog sig såväl kristna som judar ner i söder, och Kerala har idag Indiens största kristna minoritet.

Namnet Kerala betyder kokosnötternas land och en annan benämning är God´s own country tack vare det frodigt vackra landskapet med sitt överflöd av kokospalmer, gröna risfält, vattendrag samt odlingar med kryddor, kaffe och te.

Vår kursort heter Kovalam och är belägen någon mil söder om delstatshuvudstaden Trivandrum vid Malabarkustens ljusa stränder!

Längs strandpromenaden hittar man en uppsjö av butiker och restauranger av olika slag och inte minst flera ayurveda-anläggningar. Ayurveda (som betyder kunskap om livet) är världens äldsta form av läkekonst och Kerala är dess kärnland. Ayurveda baseras på naturmedicin, massage och olika terapier, men handlar även om filosofi och inställning till livet.

Januari är högsäsong och optimal tidpunkt för besök i Kerala. Det är 26–32 grader varmt och minimalt med regn. Regnperioden infaller under sommarmånaderna.

Såväl före som efter kursveckan erbjuder vi två olika förlängningar, antingen Maldiverna eller Rundresa i klassiska Indien. Den som har tid och lust kan välja båda varianterna, det ena alternativet före kursveckan i Kovalam och det andra alternativet efteråt.

Och skulle någon ha egna idéer och önskemål om individuella förlängningsalternativ utöver våra organiserade förslag står vi givetvis till förfogande och hjälper till med detta.

Kurshotell

Vårt kurshotell, femstjärniga ”The Raviz Kovalam”, är perfekt beläget på en udde med panoramautsikt över Kovalams omgivningar och hotellet har en egen privat sandstrand.

Därtill finns det spa-avdelning, gym, infinitypool och en fantastisk takterrass med bar, varifrån man kan njuta av bedårande solnedgångar. Hotellet driver även två av ortens mest välrenommerade restauranger.

I grundpriset ingår boende i kategori Superior där alla rum har havsutsikt. Mot tillägg kan man uppgradera till kategori Club.

www.theravizkovalam.com

Dagsprogram

Lördag 2 januari

Avresa vid åttatiden på morgonen med Qatar Airways direktflyg från Kastrup eller Arlanda till Doha i Qatar. (Deltagare med avresa från Landvetter har anslutningsflyg till Kastrup.)

Flygtiden är cirka sex timmar och efter byte av flyg är det ytterligare drygt fyra timmars resa till Trivandrum i Kerala.

Söndag 3 januari

Vi anländer till delstatshuvudstaden Trivandrum (eller Thiruvananthapuram som staden officiellt heter numera) lokal tid kl. 02.25 på natten. Tidsskillnaden mellan Sverige och Indien är plus fyra och en halv timme. Efter indiska inreseformaliteter väntar bussar för en halvtimmes transfer (knappt två mil) till vårt hotell i Kovalam. Efter incheckning tar vi det lugnt resten av dagen och acklimatiserar oss. Frukost serveras fram till kl. 10.00 och vid 15-tiden bjuder in vi till en orienteringsrunda i grannskapet där vi också besöker ett barnhem. Gåvor är välkomna, så ta gärna med något lämpligt hemifrån.

På kvällen arrangerar vi en välkomstmiddag på en av ortens eleganta restauranger.

Måndag 4 januari

Kursdag 1. 08.30-12.30 och 18.00-20.00

Under kursuppehållet mitt på dagen erbjuder vi en utflykt till delstatshuvudstaden Trivandrum och får del av Keralas intressanta historia med handelskontakterna med omvärlden och dess reformsinnade lokala härskare som lade grunden till dagens utvecklade och välmående delstat. Lunch ingår.

Tisdag 5 januari

Kursdag 2. 08.30-12.30 och 18.00-20.00

Under kursuppehållet finns det möjlighet att följa med till närbelägna Elephant Village där arbetselefanter badas och matas. Elefanterna måste hållas friska och på gott humör. Det är därför viktigt att de får bada varje dag och tillsammans med mahouten, elefantskötaren, hjälper vi till att tvätta och duscha elefanterna. Observera dock att vi undviker att rida på elefanterna!

Indiska elefanter ägs t.ex. av tempel, som använder dem i ceremonier, eller av enskilda ägare som hyr ut sina elefant till timmerarbete eller annan verksamhet. I Elephant Village tar man hand om föräldralösa elefantungar och uppfostrar dem till att bli arbetselefanter. Lunch ingår under turen.

Onsdag 6 januari

Ledig dag

Välkommen med på en heldagsutflykt till Indiens sydligaste udde, Kanyakumari (även kallad Cape Comorin). Här vid indiska fastlandets ände möts tre hav – Bengaliska viken, Indiska oceanen och Arabiska sjön. Landskapet runt om är väldigt kuperat och vi gör intressanta besök hos fiskare och hantverkare och får inblickar lokalbefolkningens livsvillkor. Ett och och annat tempel står på dagordningen samt platsen där urnan med Mahatma Gandhis aska sänktes i havet. Lunch ingår under dagen.

Torsdag 7 januari

Kursdag 3. 08.30-12.30 samt 18.00-20.00

Under kursuppehållet erbjuder vi en utflykt till Poovar Island och dess berömda ”backwaters”.

Kerala är berömt för sina ”backwaters”, otaliga kustnära laguner och små sjöar som förbinds med kanaler och vattenleder genom vilka vi färdas på små båtar och tar del av det unika ekosystemet. Lunch ingår.

Fredag 8 januari

Kursdag 4. 08.30-12.30 och 18.00-20.00

Inga aktiviteter planerade, men vi står såklart till tjänst med tips. Prova en ayurvedabehandling på någon av de kvalitetsmärkta ayurvedaklinikerna.

På Kerala Tourisms webbplats keralatourism.org hittar man en lista på kvalitetsmärkta kliniker.

Lördag 9 januari

Ledig dag

Vi erbjuder en heldagstur upp i bergen, cirka 60 kilometer inåt land, med höjder på upp till 1 000 meter över havet. Här njuter vi av den friska bergsluften och besöker teodlingar samt plantager med odling av kaffe och olika kryddor. Dessutom beger vi oss iväg på en vandring genom tät regnskog till ett vattenfall för svalkande bad. Lunch ingår under denna dagsutflykt.

Söndag 10 januari

Kursdag 5. 08.30-15.30

Efter kursavslut behåller vi rummen fram till midnatt, då det blir avfärd mot flygplatsen i Trivandrum.

Måndag 11 januari

Flygavgång från Trivandrum vid 03-tiden på natten, exakt flygtidtabell meddelas i slutet av februari, och flyg via Doha, Qatar, till Arlanda och Kastrup. Deltagare till Landvetter har SAS-anslutning från Kastrup.

I grundpris ingår

 • Flyg i ekonomiklass från Arlanda och Kastrup till Trivandrum och åter
 • 9 övernattningar med frukost i dubbelrum med havsutsikt på The Raviz Kovalam ****
 • Flygplatstransfers i Kovalam
 • Orienterande rundtur i Kovalam
 • Visum till Indien
 • Lokala skatter och avgifter
 • Svensk reseledare från LG-Travel.

Visum till Indien ombesörjs av LG-Travel, vi behöver därför inskannade passkopior.
Tänk på att passet måste vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst.

Förlängningar

Som förlängning före eller efter kursveckan erbjuder vi en rundresa i klassiska Indien (se nedan) eller avkopplande dagar på Maldiverna.

Rundresan i klassiska Indien går till huvudstaden Delhi, staden Agra med berömda Taj Mahal, tigersafari i Ranthambore National Park och ”rosa staden” Jaipur.

Förlängning till Maldiverna, före eller efter kursveckan

28 december–2 januari
11–16 januari

Måndag 28 december alternativt Måndag 11 januari  

Deltagare i förförlängning till Maldiverna reser från Arlanda, Kastrup eller Landvetter med Qatar Airways via Doha till Male.

Deltagare i efterförlängning lämnar kursorten Kovalam på morgonen med transfer till flygplatsen i Trivandrum. Flygavgång med Air India kl. 09.20 och flygtid till Malé är en dryg timme, 60 mil mot sydväst i Indiska Oceanen. Från flygplatsen, som ligger på sin egen ö, är det 15 minuters båttransfer till Kurumba Maldives, som är vårt favoritställe i önationen. Närheten till flygplatsen är ett plus samt möjligheten att besöka republikens huvudstad Malé, om man vill ha sig en dos av det verkliga Maldiverna bortom de isolerade resortöarna. Liksom alla övriga resortanläggningar i landet ligger Kurumba på en egen tropisk ö i norra Malé-atollen, med vita inbjudande sandstränder och kokospalmer. Restaurangerna serverar italienska, japanska, indiska och libanesiska rätter.

Kurumba var den allra första hotell/resortanläggning som öppnades på Maldiverna när en italiensk researrangör fick upp ögonen för de paradisiska öarna och tog dit de första paketresenärerna. Detta var så sent som 1972 och sedan dess har runt 150 av önationens totalt ca 1 200 öar bebyggts med resortansläggningar. Ytterligare ca 200 är bebodda av Maldivernas totalt 350 000 invånare, vilka lever sina liv helt avskilda från öarna med turistanläggningar. Drygt 800 öar är obebodda och intressant kuriosa är att landets högsta punkt når 1,6 meter över havet! Läs mer här om Kurumba och Maldiverna: www.kurumba.com/about-kurumba-maldives

Originalet Kurumba håller alltjämt stilen som en av de bättre resortöarna och vi rekommenderar fyra nätters boende i Deluxe Beach Bungalow med halvpension inkluderad. www.kurumba.com/maldives-deluxe-bungalow

Förlängning före kursen

Tisdag 29 december, Ankomst till Maldiverna

Deltagare i förförlängning anländer till Malé vid 9-tiden på morgonen och efter 15 minuters båttransfer incheckning för fyra nätter, t.o.m. 2 januari, på Kurumba Maldives.

Onsdag 30 december–fredag 1 januari, Maldiverna

Lördag 2 januari, Avresa från Maldiverna till kursorten

Utcheckning från Kurumba efter lunch och båttransfer till flygplatsen. Flygavgång med Air India kl. 16.35 och efter en dryg timma sker ankomst till Trivandrum, där kurs- och reseledning möter upp och ombesörjer busstransfer, 30 min, till kurshotellet i Kovalam.

För deltagare i för-förlängning ingår obligatorisk nyårssupé på Kurumba Maldives!!

Förlängning efter kursen

Tisdag 12 januari–torsdag 14 januari, Maldiverna

Fredag 15 januari, Avresa från Maldiverna och hemresa

Utcheckning från Kurumba efter lunch och vid 17-tiden avgår båttransfer till flygplatsön. Flygavgång med Qatar Airways 20.20 och efter byte i Doha sker hemkomst till Kastrup, Landvetter och Arlanda påföljande morgon, lördag 16 januari.

För deltagare i för-förlängning ingår även en obligatorisk nyårssupé på Kurumba Maldives!!

På förlängning till Maldiverna ingår ingen reseledning utan all transfer, information om tider och utflyktsmöjligheter ombesörjes av personal på Kurumba Maldives.

Den som önskar kan förlänga vistelsen ytterligare på Maldiverna med extranätter. Hör av er till LG Travel eller Limhamnsgruppen – vi kan ordna det mesta åt er!

Rundresa i klassiska Indien, före eller efter kursveckan

26 december–2 januari
11 januari–18 januari

Rundresan i klassiska Indien går till huvudstaden Delhi, staden Agra med berömda Taj Mahal, Ranthambore National Park (med tigersafari) och till Rosa staden – Jaipur.

Lördag 26 december  Avresa för deltagare i förförlängning

Deltagare i för-förlängningen avreser under förmiddagen från Arlanda. Kastrup eller Landvetter med Qatar Airways via Doha till Delhi.

Söndag 27 december, ankomst till Dehli, gäller förförlängning

Ankomsten till Delhi är kl. 02:05 och efter indiska inreseformaliteter tar vi plats i väntande transferbuss för cirka 40 minuters färd till hotellet, det enastående The Imperial*****, byggt i kolonial stil och rankat som ett av Indiens absolut främsta hotell! En upplevelse!

www.theimperialindia.com

Vi tar en rejäl sovmorgon och frukost serveras fram till kl. 10.30. På eftermiddagen ger vi oss ut i gamla Delhi och åker cykelriksha genom stadsportar och gränder till basarområdets gytter. Vi ser Röda fortet, som fram till 1857 var Mogulrikets härskarresidens och varifrån Indiens förste premiärminister Jawaharlal Nehru år 1947 höll tal till nation för att markera den indiska nationens självständighet från den brittiska överhögheten. Därefter ser vi Indiens största moské Jama Masjid (”Fredagsmoskén”) som uppfördes under mitten av 1600-talet av Mogul Shah Jahan, alltså Taj Mahals skapare. Avslutningsvis ser vi Raj Ghat, minnesmärket över Indiens landsfader Mahatma Gandhi innan vi återvänder till magnifika The Imperial och dess utbud av olika restauranger.

Måndag 28 december/Måndag 11 januari, Taj Mahal

Deltagare i efterförlängningen lämnar vår kursort Kovalam tidigt på morgonen den 11 januari och flyger 225 mil norrut till Delhi. Flygtiden är drygt tre timmar och efter ankomst beger vi oss direkt ut på rundtur i New Delhi.

Deltagare i förförlängning checkar ut från The Imperial och programmen för både för- och efterförlängning ser sedan ut så här:

Moderna Delhi, New Delhi, anlades och invigdes av britterna år 1931 när staden ersatte Calcutta som indisk huvudstad. New Delhi ståtar med triumfbågen India Gate och stora nationalstadion Dhyan Chand och är med sina breda avenyer och välstrukturerade stadsplan en kontrast till gamla Delhis gytter av gränder och basarer. Under eftermiddagen fortsätter vi med vår buss från Delhi till Agra, 210 km, som tar runt fyra timmar och är en minnesvärd resa genom indisk landsbygd med byar och städer. I Agra tar vi in för en natt på Tajview Agra Hotel **** med pool, spa och olika restauranger att välja mellan.

Hotellinfo:  www.seleqtionshotels.com/en-in/taj-view-agra

Tisdag 29 december/Tisdag 12 januari, Taj Mahal

Förmiddagen ägnar vi åt Indiens mest kända byggnadsverk, Taj Mahal, vilket är ett mausoleum i marmor som uppfördes år 1631 av mogulhärskaren Shah Jahan till minne av hans älskade hustru Mumtaz, som dog i barnsäng. Vi besöker även Agrafortet och efter lunch åker vi vidare till järnvägsstationen i Bharatpur för en 2,5 timmar lång tågresa genom delstaten Rajasthan, Kungarnas land, till Sawai Madhopur. Efter ankomst vid 18-tiden återstår några kilometers busstransfer till dagens mål, Vivanta Sawai Madhopur Lodge **** där vi installerar oss för två nätter i sober kolonial miljö. Middag ingår och avnjuts i lodgens eleganta restaurang.

www.vivantahotels.com/en-in/sawai-madhopur-ranthambore/

Onsdag 30 december/Onsdag 13 januari, Tigersafari

Tidigt på morgonen ger vi oss ut på tigersafari i nationalparken Ranthambore, rankad som Indiens främsta reservat för den bengaliska tigern. Sedan 1973 är Ranthambhore nämligen en del av Project Tiger vilket innebär statligt stöd för att tigerbeståndet skall bevaras. Förutom fina naturupplevelser här i Djungelbokens värld hoppas vi så klart på att få se bengalisk tiger i sin naturliga miljö, liksom färggranna fåglar, lagurapor, olika sorters hjortar, vildsvin, mungo och de säregna läppbjörnarna, som inte alls liknar björnen Baloo. Chansen att se tiger är god i Ranthambore, men kan såklart inte garanteras! Lunch och middag ingår och efter en härlig dag i djungeln njuter vi ytterligare en afton på vår eleganta lodge.

Torsdag 31 december/Torsdag 14 januari, till Jaipur

Under förmiddagen lämnar vi Ranthambore och fortätter med vår buss till Jaipur, Den rosa staden, flera av stadens gamla byggnader är nämligen uppförda i rosa sandsten. Inledningsvis besöker vi den berömda Amberfästningen. Fästningen, som ligger strax utanför Jaipur, är känd för sina väldiga murar som speglar sig i den intilliggande sjön. Fästningens praktfulla interiör utgörs av mosaiker, elfenbensinläggningar och storslagna väggmålningar.  Vi checkar in för två nätter i ståndsmässig maharadjamiljö på Narain Niwas Palace****  i Jaipur där även middagen ingår,på förförlängningen ingår en nyårssupé.

www.hotelnarainniwas.com

Fredag 1 januari/Fredag 15 januari, Jaipur

Efter frukost ger vi oss ut på stadsrundtur och ser bl.a. Jaipurs maharadjapalats, uppfört under 1700-talet, och det bedårande Hawa Mahal (”Vindarnas palats”) som är byggt i rosaröd sandsten. Det speciella Jantar Mantar-obsevatoriet imponerar med sitt välkända solur. Efter gemensam lunch är eftermiddagen fri för egna strövtåg i denna angenäma stad präglad av vackra parker, palatskantade avenyer och livliga basarer.

Lördag 2 januari/Lördag 16 januari, Jaipur–Delhi

Efter frukost tar vi plats i bussen för en drygt fem timmar lång bussresa,265 km, genom det fascinerade indiska landskapet med byar, heliga kor, rikshor och ett myller av folk, och återvänder till Delhi. Här väntar ånyo storslagna hotellet The Imperial*****.

Söndag 3 januari/Söndag 17 januari, avresa från Delhi

Deltagare i förförlängningen lämnar Delhi tidigt på morgonen och flyger 225 mil söderut, till Trivandrum i Kerala. Flygtiden är drygt tre timmar och efter ankomst väntar en halvtimmas busstransfer till kurshotellet i Kovalam där vi installerar oss för den kommande kursveckan.

Deltagare i efterförlängning ägnar dagen åt gamla Delhi och åker cykelriksha genom stadsportar och gränder till basarområdets gytter. Vi ser Röda fortet, som fram till 1857 var mogulhärskarnas residens och varifrån Indiens förste premiärminister Jawaharlal Nehru år 1947 höll tal till nation för att markera den indiska nationens självständighet från den brittiska överhögheten. Därefter ser vi Indiens största moské Jama Masjid (”Fredagsmoskén”) som uppfördes under mitten av 1600-talet av Mogul Shah Jahan, alltså Taj Mahals skapare. Avslutningsvis ser vi Raj Ghat, minnesmärket över Indiens landsfader Mahatma Gandhi innan vi återvänder till magnifika The Imperial och dess utbud av olika restauranger.

Måndag 18 januari, hemresa från Dehli, gäller efterförlängning

Utcheckning och transfer till flygplatsen för hemresa med Qatar Airways via Doha.
Hemkomst till Arlanda, Kastrup eller Landvetter på kvällen.

Kursavgift

Kursavgiften är 25 900 kr. På kursavgiften tillkommer moms. Kursavgiften inkluderar numera kursmaterial i digital form (som standard sökbar pdf-fil). Mervärdesskatt tillkommer. Mot en extra avgift skriver vi ut kursmaterialet. I anmälningsformuläret anger du med en bock om du vill ha materialet utskrivet.

Reskostnader

Ytterligare info om kostnader kommer att uppdateras i mars.

Det är kostnadsfri avbokning fram till sista anmälningsdag.

Grundpris(flygkostnad, transfer, hotell del i dubbelrum, frukost)SEK
Kursdeltagare – del i dubbelrum med annan kursdeltagare24 750
Kursdeltagare – del i dubbelrum med medresenär37 880
Medresenär – del i dubbelrum med kursdeltagare (gäller enbart en medresenär)15 920
Barnrabatt 30% i extrasäng med två vuxna18 830
Tillägg och utflykter
Enkelrum10 990
Uppgradering till Club Room för 9 nätter i dubbelrum per personPriser kommer i mars
Enkelrumstillägg för 9 nätter i Club RoomPriser kommer i mars
Flygskatter (kan komma att ändras)5 000
Obligatoriskt avbeställningsskydd1 450
Välkomstmiddag980
Utflykt till Trivandum650
Utflykt till Elephant Village480
Heldagsutflykt till Indiens sydligaste udde880
Utflykt till Poovar Island och Backwaters670
Heldagstur upp i bergen880
Förlängning Maldiverna 28/12–2/1
Flyg, flygskatter (vilka kan förändras något), transfer, hotellnätter, inkl. frukost
Del i dubbelrum33 600
Enkelrumstillägg18 500
Obligatoriskt avbeställningsskydd1 275
Förlängning Rundresa Indien 27/12–2/1
Flyg, flygskatter (vilka kan förändras något), transfer, hotellnätter, inkl. frukost
Del i dubbelrum20 800
Enkelrumstillägg7 800
Obligatoriskt avbeställningsskydd1 275
Förlängning Maldiverna 11–16/1
Flyg, flygskatter (vilka kan förändras något), transfer, hotellnätter, inkl. frukost
Del i dubbelrum25 000
Enkelrumstillägg13 000
Obligatoriskt avbeställningsskydd1 275
Förlängning Rundresa Indien 11–17/1
Flyg, flygskatter (vilka kan förändras något), transfer, hotellnätter, inkl. frukost
Del i dubbelrum18 400
Enkelrumstillägg6 300
Obligatoriskt avbeställningsskydd1 275

Anmälan och betalning

Anmälan till resan kan göras antingen till LG Travel eller till Limhamnsgruppen, men enklast anmäler du dig till både utbildning och resa på vår webbplats limhamnsgruppen.se eller genom att du ringer till oss. Samtidigt med anmälan till Limhamnsgruppen inbetalas anmälningsavgiften 12 000 SEK/resenär på bankgiro 5903-0726. Sista anmälningsdag med fri avbokning är 31 juli 2020. Slutbetalning ska erläggas senast 1 oktober 2020.

Om inget annat anges gäller våra villkor och avbokningsregler som du kan läsa om här
Här kan du även läsa om den allmänna informationen om kursen och resan.

Anmälningsformulär

 • Kursdeltagare
 • Tillval och önskemål
 • Faktureringsadress
Kursdeltagare
Medresenär
Tillval och önskemål
Faktureringsadress

Tipsa om kursen

Relaterade kurser