Avancerad förhörsteknik 2023

Datum

6 sep - 10 sep

Plats

The Rembrandt, London, Storbritannien

Kostnad

24 900 kr

Omfattning

20 timmar

Drömmer du om att kunna hålla bättre förhör? Följ med på denna utbildning och få praktisk träning i förhörsteknik enligt den anglosaxiska modellen, med några av världens främsta försvarsadvokater.

För nionde året håller vi kursen Avancerad förhörsteknik, återigen på vårt favorithotell The Rembrandt i London. Kursen är exklusiv i sitt slag med många fantastiska kollegor från Europa och USA i kursledningen och mycket omtyckt. Några av våra deltagare har gått kursen tre gånger hitintills.

Det kanske svåraste momentet i alla processer är konsten att hålla ett bra förhör. Även om det finns de som hävdar att det bästa förhöret är det där det inte ställs en enda fråga, kan det vara bra att ha en plan att falla tillbaka på när du måste konfrontera ett vittne.

Tillsammans med våra amerikanska och brittiska advokater samt advokaterna Johan Eriksson och Lars Kruse lär vi oss olika förhörstekniker och hur de kan tillämpas i svensk domstol. Kenneth Carr är en av de främsta och mest kända Solicitors i Storbritannien och är Englands spin doctor i den juridiska världen.

Med på kursen under den praktiska träningen ansluter vanligtvis en eller flera King’s Counsels, vilket är en titel för särskilt erfarna och kvalificerade jurister i Storbritannien. Vi brukar även ha med Barristers och Solicitors samt advokater från Geneve och Paris.

Advokaterna Nancy Hollander och Linda Moreno från USA ansluter naturligtvis till kursledningen och kommer tilsammans med Kenneth Carr att stå för den praktiska delen av förhörstekniken. Det går väldigt bra med vanlig skolengelska och de tycker alltid att vi pratar så bra engelska.

I kursen ingår även ett rättegångsbesök. Även här är det Kenneth Carr som har de främsta kontakterna i Storbritannien, och vi brukar erbjudas VIP-behandling på domstolarna med mottagande före rättegångarna och ibland även efter.

Under kursdagarnas praktiska delar har vi tidigare år även fått besök från Paris främsta advokatbyrå som även de deltar i förhören samt några studenter från juristlinjen i London, Edinburgh och Dublin. Som vanligt blir vi väl mottagna av lokala kollegor. Det brukar alltid finnas tillfälle att få någon privat pratstund med Nancy Hollander eller med någon av våra övriga föreläsare.

Kursen omfattar 20 timmar och fyller således Advokatsamfundets utbildningskrav för ett år, kursmaterialet är digitalt.

Antalet deltagare är begränsat till 30.

Tider och innehåll

6 september, kursdag 1

17.00–19.00

 • Presentation av kursen.
 • Förberedelser inför av rättegångsbesök och inför förhörstekniksträningen ”clinics”.

7 september, kursdag 2

09.00–16.00 med en timmes lunch

Besök i domstol på Wood Green Crown Court, Southwark Crown Court, Old Bailey eller motsvarande.

8 september, kursdag 3

09.00–16.00 med en timmes lunch, i mindre grupper

Praktisk förhörsteknik, ”clinics” med Nancy Hollander och Linda Moreno m.fl. Baserat på ett verkligt mål. Även förhör av sakkunniga vittnen. Deltagarna får i god tid möjlighet att läsa in målet hemifrån.

9 september, kursdag 4

08.30–15.30 med en timmes lunch

 • Hur planerar du förhör?
 • Hur formulerar du dina frågor?
 • Hur leder du ditt förhör dit du vill?
 • Hur uppträder du?
 • Hur sammanfattar du förhöret under själva förhöret och i pläderingen?
 • Frågestund.

Med förbehåll för ändringar i kursprogrammet.

Ingår i kurspaketet

 • schemalagd kurs 20 timmar
 • block och penna
 • utbildningsansvarig från Limhamnsgruppen på plats under kursen
 • kursintyg
 • lunch på hotellet två dagar
 • två kaffepauser per kursdag

The Rembrandt****

Som alltid lägger vi stor vikt vid hotellets standard och läge. Vi återigen valt det stilfulla och edwardianskt eleganta  The Rembrandt**** som kurshotell, beläget på Thurloe Place i stadsdelen Royal Borough of Kensington and Chelsea. Närmaste tunnelbanestation South Kensington trafikeras av tre linjer, Piccadilly, District och Circle Line, med vilka man når i stort sett alla delar av London. I hotellets närområde finns bl.a. Knightsbridge, Royal Albert Hall, Hyde Park, varuhusen Harrods och Harvey Nichols, de populära shoppingstråken King’s Road och Fulham Road samt ett gott utbud av utmärkta restauranger och pubar.

Som gäst på The Rembrandt har du rabatterad entré till det angränsande Aquila Health and Fitness, en privat hälsoklubb med swimmingpool, bastu, ångbad och spaanläggning. www.sarova-rembrandthotel.com/spa-fitness.

Dagsprogram

Onsdag 6 september

Kursdag 1, 17.00–19.00

Ankomst till London Heathrow under dagen. Efter uppsamling sker busstransfer från Heathrow till kurshotellet, The Rembrandt, i South Kensington.

Efter incheckning sker sedan samling i kurslokalen 17.00 då föreläsarna presenterar sig och kursprogrammet. Beräknas pågå i två timmar.

Därefter erbjuder vi en välkomstmiddag. Vi promenerar till en restaurang i närheten för en anständig middag i fröjd och gamman.

Torsdag 7 september

Kursdag 2, 08.30–15.30

Rättegångsbesök på någon av Londons intressanta domstolar.

Sedan bara att svinga sig ut i Londons kvällsliv och kanske gå på musikal eller varför inte ett besök på en av Londons fantastiska restauranger.

Varför inte ABBA Voyage: www.londonmusikaler.se/p/30804/abba-voyage

Läs mer om utbudet här:  www.londonmusikaler.se

Restaurangen The Alfred Tennyson. Foto: Bengt Matthiesen.
På väg till Harrods från kurshotellet. Foto: Bengt Matthiesen.
Foto: Bengt Matthiesen.
Vi ses i London! Foto: Bengt Matthiesen.

Fredag 8 september

Kursdag 3, 08.30–15.30, lunch ingår

Kvällen ledig för egna restaurang- och musikalbesök eller shopping.

Lördag 9 september

Kursdag 4, 08.30–15.30, lunch ingår

Efter kursen inbjuder vi till ytterligare fördjupning i några av Londons mest notoriska dåd genom en promenad i Jack The Rippers fotspår. Vi tar tunnelbana till Tower Hill varifrån vi under sakkunnig ledning av en lokal ”Uppskäraren-expert” företar en ca två timmars vandring genom East End till Whitechapel och Spittalfields Market, platser förknippade med vad som officiellt kallats The Whitechapel Murders. Dessa bestialiska mord på prostituerade kvinnor, varav en var svenska, Tall Lizzie, ägde rum mellan augusti och november 1888 och Jack Uppskärarens identitet har förblivit en gåta. Kanske kan eftermiddagens promenad kasta nytt ljus över mysteriet?

Söndag 10 september

Ledig tid fram till bussavgång mot Heathrowflygplatsen, varifrån hemvändande flyg avgår.

Kursavgift

Kursavgiften är 24 900 kr. På kursavgiften tillkommer moms.

Reskostnader

GrundprisSEK
Kursdeltagare – del i dubbelrum med annan kursdeltagare16 400
Kursdeltagare – del i dubbelrum med medresenär23 200
Medresenär – del i dubbelrum med kursdeltagare (gäller enbart en medresenär)9 600
TilläggSEK
Enkelrum6 800
Välkomstmiddag1 170
Promenad i Jack the Rippers fotspår450

Priserna är baserade på en valutakurs på 12,50–13,00 SEK/GBP.

I grundpriset för resan ingår

 • flyg i ekonomiklass från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn till London Heathrow och åter
 • fyra övernattningar med English Breakfast på The Rembrandt
 • flygplatstransfers i London
 • lokala skatter och avgifter

Anmälan och betalning

Arrangemanget består av två delar: dels utbildning, dels resa. Arrangör av båda delarna är Limhamnsgruppen AB, 556982-4500.
Villkor för utbildningen: se Villkor för kurs utanför Sverige och Danmark.
Villkor för resan: se Våra villkor (SRF:s allmänna resevillkor för paketresor och Limhamnsgruppen AB:s särskilda villkor).

Se gärna över ditt försäkringsskydd. Advokatsamfundet erbjuder bl.a. frivilliga försäkringar som gäller vid tjänsteresa. Detta kan behövas i fall av sjukdom före avresa, sjukdom eller olycka på plats, stöld mm. Medresenärer bör se över sin hemförsäkring separat.Limhamnsgruppen erbjuder inget försäkringsskydd. Önskar man teckna försäkring går det att vända sig till ERV-Europeiska eller Gouda. En av anledningarna är att många advokater redan har ovan nämnda försäkring via Advokatsamfundet.

Anmälan ska göras senast den 30 juni 2023 (för fri avbokning), efter detta datum gäller de ovan nämnda avbokningsreglerna. Samtidigt med anmälan till Limhamnsgruppen inbetalas anmälningsavgiften 6 000 SEK/resenär på bankgiro 5694-0430. Slutbetalning ska erläggas senast 1 augusti 2023.

Med förbehåll för force majeure.

Om inget annat anges gäller våra villkor och avbokningsregler som du kan läsa om här
Här kan du även läsa om den allmänna informationen om kursen och resan.

Anmälningsformulär

Kursbokning utlandskurs
 • Kursdeltagare
 • Tillval och önskemål
 • Faktureringsadress
Kursdeltagare
Medresenär
Tillval och önskemål
Faktureringsadress

Tipsa om kursen

Tipsa

Relaterade kurser

en hand som håller ner armen på en liggande person

Sexualbrotten

Med fokus på frivillighet och oaktsamhet
19 sep
Scandic Crown, Göteborg

Från och med den 1 augusti 2022 har vi åter en ny sexualbrottslagstiftning. Nya brott har tillkommit, våldtäktsbegreppet har utvidgats ännu en gång, och omfattande straffskärpningar har genomförts.

Försvararen i förundersökningen

Chefsåklagarens, domarens och advokatens perspektiv
20 sep
- 21 sep
Scandic Crown, Göteborg

För dig som vill ha full koll på hur du i praktiken på bästa sätt tillvaratar klientens intressen under förundersökningen.

Familjerättsveckan 2023

Praktisk hantering av ekonomiskt familjerättsliga problem
26 sep
- 3 okt
Grand Hotel Cannigione, Sardinien, Italien

Välkomna till årets familjerättsvecka som går av stapeln på Sardinien.
Familjerättsveckan, en av Limhamnsgruppens mest älskade kurser, kombinerar spetskunskaper, utvecklande erfarenhetsutbyten och avkopplat umgänge med juristkollegor och vänner.

Försvararen i förundersökningen

Chefsåklagarens, domarens och advokatens perspektiv
1 nov
- 2 nov
Scandic Anglais, Stockholm

För dig som vill ha full koll på hur du i praktiken på bästa sätt tillvaratar klientens intressen under förundersökningen.

en hand som håller ner armen på en liggande person

Sexualbrotten

Med fokus på frivillighet och oaktsamhet
9 nov
Scandic Anglais, Stockholm

Från och med den 1 augusti 2022 har vi åter en ny sexualbrottslagstiftning. Nya brott har tillkommit, våldtäktsbegreppet har utvidgats ännu en gång, och omfattande straffskärpningar har genomförts.

digital 3d-bild av ordförandeklubba

Hovrättsprocessen i brottmål

Förbättra dina möjligheter till framgång i hovrätten
9 nov
Scandic Crown, Göteborg

De flesta stora brottmål överklagas till hovrätten, där målen slutligen avgörs. Ändringsfrekvensen ligger så högt som 35–40 procent.