Advokatsekreterarkurs 2022

Assistenter, sekreterare och paralegals – en oumbärlig resurs

Datum

14 sep - 21 sep

Plats

Brač, Kroatien

Kostnad

23 500 kr

Omfattning

30 timmar

Äntligen är det återigen dags för Limhamnsgruppens mycket omtyckta och efterfrågade veckokurs för advokatsekreterare! Tillsammans med Cecilia Dolk, advokat Bengt Ivarsson och kollegor från hela landet får du en lärorik, utvecklande och härlig vecka i Brač i den kroatiska övärlden.

Det finns fortfarande platser kvar. Välkommen med din anmälan!

Kunniga och slipade advokatsekreterare och administrativ personal är förutsättningen för att arbetet på advokatbyrån ska kunna göras effektivt. Advokatsekreteraren blir många gånger första kontakten för klienten och har stor betydelse för om och hur ärendet utvecklas.

Bästa utgångspunkten är erfarenhet och en god arbetsmetodik. Med vidareutbildning och erfarenhetsutbyte med kollegor blir advokatsekreteraren den resurs som höjer advokatbyrån över konkurrenterna.

Limhamnsgruppens Advokatsekreterarkurs riktar sig till advokatsekreterare, paralegals, administratörer, assistenter, kontorschefer och andra som biträder advokater. Kursveckan ger en solid kunskapsbas för det många gånger tidsödande kringarbetet ett ärende på en advokatbyrå kräver. Advokatsekreterarens arbete ska på bästa och mest kostnadseffektiva sätt ta vara på den resurs en välutbildad sekreterare är.

Välkomna till Brač, en av de välbekanta öarna i den kroatiska skärgården utanför centrala Dalmatien och den ö som ligger närmast fastlandet. Dalmatien är ett av det hästskoformade landet Kroatiens fyra landskap och sträcker sig längs adriatiska kusten från Kvarnerbukten i norr till gränsen mot Montenegro i söder. Och ja, dalmatinerhunden lär ha sitt ursprung i dessa kusttrakter och fått sitt namn efter det kroatiska landskapet. Kuststräckan och dess öar betraktas som en av Europas absolut vackraste och alldeles söder om Brač (uttalas ”bratsch”) ligger övriga namnkunniga öar som Hvar, Korčula och Vis. Brač är den största av dem och mäter 35 km i öst-västlig riktning och drygt 10 km från norr till söder.

Kursprogram

Kursdag 1, torsdag 15 september

08.30–12.30

 • Inledning
 • Presentation av kursledare samt kursdeltagare
 • Advokatsamfundets funktion och regler
 • God advokatsed
 • Disciplinnämnden

18.00–20.00

 • Jävsregler
 • Sekretessfrågor
 • KYC (Know Your Client)

Kursdag 2, fredag 16 september

08.30–12.30

 • Hur har sekreterares roll förändrats de senaste 25 åren?

Grupparbete

 • Skillnad mellan sekreterare, juristassistent och assistent – finns den och i så fall, vad består den av?
 • Vad kännetecknar en bra sekreterare, juristassistent, assistent?
 • Hur borde rollen se ut för att man ska trivas och känna att man utvecklas?
 • Hur ser rollen ut om 5-10 år?
 • Nyttjas kompetensen maximalt? Om inte, kan det ändras? Hur?

18.00–20.00

 • Presentation grupparbete

Kursdag 3, lördag 17 september

08.30–12.30

 • Klient- och motpartskontakt
 • Hantering av klientmedel, klienters egendom och värdepapper
 • Akthantering och arkivering
 • Tidredovisning
 • Fakturering

18.00–20.00

 • Särskilda regler för advokataktiebolag
 • Driva företag som advokat

Ledig dag, söndag 18 september

Kursdag 4, måndag 19 september

08.30–12.30

 • Praktisk bolagsrätt för sekreterare

18.00–20.00

 • Olika typer av processer
 • Allmän domstol
 • Förvaltningsdomstol
 • Skiljeförfarande

Kursdag 5, tisdag 20 september

08.30–12.30

 • Marknadsföring på sociala medier och i andra sammanhang
 • Hantering av besvärliga situationer eller personer
 • Vilka förändringar planerar advokatbyråerna för i framtiden?
 • Tid för särskilda frågor från deltagarna. Frågor skickas in i förväg.

18.00–20.00

 • Sammanfattning, avslutning

Rätt till ändringar i programmet förbehålles.

Brač

Vår lilla kursort Bol är belägen på södra sidan av Brač och har en livlig gammal stadskärna med barer och genuina restauranger som serverar dalmatiska specialiteter av närproducerade råvaror. Vårt kurshotell ligger vid det pinjeträdskantade promenadstråket mellan Bol och en av Europas mest kända stränder, Zlatni rat (’det gyllene hornet’), vars vittbekanta udde skjuter ut i havet likt ett horn och ändrar form efter tidvattnet. Som de flesta andra stränder längs Adriatiska havet är det klappersten, så badskor rekommenderas (kan köpas på plats). Adriatiska havets kristallklara vatten inbjuder till dykning/snorkling, och på ön finns härliga vandringsleder genom doftande pinjeskog till härliga utsiktspunkter.

Brač är också världskänd för sin vita marmorliknande kalksten som sedan romartiden exporterats till när och fjärran. Kungliga slottet i Stockholm är till viss del byggt av sten från Brač, liksom Vita huset i Washington och riksdagshuset i Berlin.

Kroatien är EU:s senaste medlemsland och upptogs i unionen den 1 juli 2013. Det går bra att betala i euro, men Kroatien har sin egen valuta, kuna (HRK).

Välkomna med Limhamnsgruppen till en ytterst angenäm kursvecka förlagd vid en av Europas absolut vackraste kuststräckor.

Elaphusa Resort****

Elaphusa Resort ligger 50 meter från havet och en kort promenad från den populära stranden Zlatni rat åt ena hållet och Bols centrum åt det andra. Här finns tennisbanor, bowlinghall samt öns största friskvårds- och fitnesscentrum. Därtill såväl inomhus- som utomhuspool och spaavdelningen Thalasso med bastu, bubbelpooler och olika spabehandlingar.

www.bluesunhotels.com/en/hotel-elaphusa-bol-brac

Dagsprogram

Onsdag 14 september

Avresa vid 9-tiden på morgonen med SAS från Arlanda, Landvetter via Köpenhamn till Split. Flygavgången från Kastrup är kl. 11.20 och ankomst till Split kl. 13.35. Kurs- och reseledning möter vid ankomst och vi beger oss direkt till flygplatspiren för knapp timslång båttransport till Brač.

Vår privata båttransfer lägger till vid hotellet och efter incheckning och lite acklimatisering tar vi er på kvällen med på en promenad in till centrum av Bol där en smaklig välkomstmiddag väntar på en av restaurangerna.

Torsdag 15 september

Kursdag 1, 08.30–12.30 och 18.00–20.00

Fredag 16 september

Kursdag 2, 08.30–12.30 och 18.00–20.00

Lördag 17 september

Kursdag 3, 08.30–12.30 och 18.00–20.00

Söndag 18 september

Ledig dag

Måndag 19 september

Kursdag 4, 08.30–12.30 och 18.00–20.00

Tisdag 20 september

Kursdag 5, 08.30–12.30 och 18.00–20.00

Utflykter

Under kursuppehållet mitt på dagen kommer vi att erbjuda gemensamma utflykter för dem som vill.

Vandringar och cykelturer på Brač och en båttur till den fascinerande ön Vis, som under den jugoslaviska tiden var militärt område och förbjudet tillträde. Inte förrän 1989 tilläts besök på ön. Vis är även intressant eftersom den var inspelningsplats för senaste Mamma Mia-filmen.

Även till Split gör vi en tur, en stad som bland annat har varit inspelningsplats för TV-serien Game of Thrones. Den hängivne kan delta i speciella stadspromenader och känner kanske igen miljöer från TV-seriens fiktiva slavstad Meereen. Annars tjusar Splits gamla stad med vindlande gränder och arkitektur som spinner över 2000 år. Splits centrum utgörs till stor del av lämningarna efter den romerske kejsaren Diocletianus palats från 200-talet, när denna del av Kroatien utgjorde den romerska provinsen Illyrien. Här finns många fantastiska restauranger, kaféer och barer med skön och livlig stämning. Split har nästan 200 000 invånare och ett betagande läge på en halvö i Adriatiska Havet. Längs havet sträcker sig den berömda hamn- och strandpromenaden som kallas Rivan. Split lockar också med gott shoppingutbud, allt från lokala småbutiker och marknader till stora shoppinggallerior. Snabbfärja mellan Bol och Split tar cirka en timme och det finns ett par avgångar varje dag.

Vi återkommer längre fram med utflyktsprogram.

Onsdag 21 september

Utcheckning och avresa mot flygplatsen vid 10-tiden. Båttransfern tar oss på en timme till flygplatsen.

På hemresan har vi direktflyg från Split till Arlanda och deltagare från Landvetter ansluter därifrån. Direktflyget till Arlanda avgår från Split kl. 13.55 och ankommer Arlanda kl. 16.40. Vidare mot Landvetter 17.50 och ankomst dit kl. 18.50.

Direktflyg från Split till Köpenhamn avgår kl. 14.25 och landar kl. 16.45.

Inreseregler

Sedan den 1 maj 2022 har alla inreserestriktioner hävts.

Kursavgift

Kursavgiften är 23 500 kr + moms.

Reskostnader

I grundpris för resan ingår

 • flyg i ekonomiklass med SAS från Arlanda, Landvetter och Köpenhamn
 • flygskatter
 • sju nätter inkl. frukost, rum med balkong och havsutsikt
 • flygplatstransfer med båt
 • lokala skatter och avgifter
 • Limhamnsgruppens kurs- och reseledning
Grundpris (del i dubbelrum inkl. frukost, inkl flygskatter vilka kan förändras något, transfer samt EU-moms)SEK 
Kursdeltagare – del i dubbelrum med annan kursdeltagare15 900
Kursdeltagare – del i dubbelrum med medresenär18 500
Medresenär – del i dubbelrum med kursdeltagare (gäller endast en medresenär)13 300
Tillägg och utflykter
Enkelrum2 600
Välkomstmiddag inkl. drycker980

Anmälan och betalning

Arrangemanget består av två delar: dels utbildning, dels resa. Arrangör av båda delarna är Limhamnsgruppen AB, 556982-4500.
Villkor för utbildningen: se Villkor för kurs utanför Sverige och Danmark.
Villkor för resan: se Våra villkor (SRF:s allmänna resevillkor för paketresor och Limhamnsgruppen AB:s särskilda villkor).

Se gärna över ditt försäkringsskydd. Advokatsamfundet erbjuder bl.a. frivilliga försäkringar som gäller vid tjänsteresa. Detta kan behövas i fall av sjukdom före avresa, sjukdom/olycka på plats, stöld m.m. Medresenärer bör se över sin hemförsäkring separat.

Limhamnsgruppen erbjuder inget försäkringsskydd. Önskar man teckna försäkring går det att vända sig till ERV-Europeiska eller Gouda.
En av anledningarna är att många advokater redan har ovan nämnda försäkring via Advokatsamfundet.

Anmälan ska göras senast den 10 juni 2022 (för fri avbokning), efter detta datum gäller de ovan nämnda avbokningsreglerna. Samtidigt med anmälan till Limhamnsgruppen inbetalas anmälningsavgiften 8 000 SEK/resenär på bankgiro 5694-0430. Slutbetalning ska erläggas senast 8 juli 2022.

Om inget annat anges gäller våra villkor och avbokningsregler som du kan läsa om här
Här kan du även läsa om den allmänna informationen om kursen och resan.

Anmälningsformulär

 • Kursdeltagare
 • Tillval och önskemål
 • Faktureringsadress
Kursdeltagare
Medresenär
Tillval och önskemål
Faktureringsadress

Tipsa om kursen

Relaterade kurser

Tvistemålsanalys i skarpt läge

En strukturerad metod för bättre processföring
29 sep
- 3 okt
Deauville, Normandie, Frankrike

Välkommen till en långweekend med spetsutbildning i tvistemålsanalys.

Familjerättsveckan 2022

Otranto, Italien
3 okt
- 10 okt
Masseria Muntibianchi Agriresort, Apulien, Italien

En inspirerande och kunskapsfylld vecka på Masseria Muntibianchi Agriresort, Italien, med fördjupning i och diskussion kring den ekonomiska familjerättens mest centrala delar, under ledning av två av Sveriges kunnigaste och mest erfarna praktiker.

Avancerad förhörsteknik 2022

19 okt
- 23 okt
The George Hotel, Edinburgh, Skottland

Utbildning och praktisk träning i förhörsteknik enligt den anglosaxiska modellen, med några av världens främsta försvarsadvokater.

Att läsa och förstå årsredovisningar

Med aukt revisor Mikael Fredstrand
16 nov
Scandic Crown, Göteborg

Originalet sedan 2008. Lär dig hur du läser och tolkar en årsredovisning under vägledning av auktoriserad revisor Mikael Fredstrand.

Att läsa och förstå årsredovisningar

Med aukt revisor Mikael Fredstrand
17 nov
Scandic Anglais, Stockholm

Originalet sedan 2008. Lär dig hur du läser och tolkar en årsredovisning under vägledning av auktoriserad revisor Mikael Fredstrand.

Brottmålskurs 2023

Försvarartaktik – i alla avseenden
5 jan
- 15 jan
Zanzibar, Tanzania

I anglosaxiska länder tränar sig rättegångsadvokater genom praktiska övningar, så kallade mock trials. Alla moment i rättegången slipas på detta praktiska sätt. Alltid med hjälp av erfarna advokater. Inspirerade av detta erbjuder Limhamnsgruppen nu en kurs där vi skall göra just så. Slipa varje moment av processen, från de första kontakterna med media till den rungande slutpläderingen.