Zanzibar hus på stranden
 • Zanzibar, Tanzania
 • 21 800 kr
 • 30 timmar

Straffrättens allmänna del i brottmålsprocessen

Få en fördjupad förståelse för straffrättens allmänna del och dess regler i ett processuellt perspektiv. Det kommer att bli till daglig hjälp för dig som brottmålsadvokat. En inspirerande och lärorik vecka i Zanzibars sköna sol och mångkulturella atmosfär!

Professor Claes Lernestedt svarar för det teoretiska, straffrättsliga perspektivet och hovrättslagman Hjalmar Forsberg står för det processuella sammanhanget. Detta är första gången en sådan kurs ges.

Straffrättens allmänna del – alltså de regler som gäller för alla brott – är av fundamental vikt men samtidigt en tämligen svårgenomtränglig materia. Det rör sig om bland annat uppsåt och oaktsamhet, nödvärn, samtycke och andra ansvarsfrihetsgrunder, försök, förberedelse och stämpling, gärningsmannaskap, medgärningsmannaskap, medhjälp och anstiftan.

Zanzibar – den exotiska ön med det magiska namnet. Här får du en rejäl dos spännande mystik och en sann blandning av olika kulturer. Från östkustens palmkantade långa vackra gipsvita stränder, med Indiska Oceanens turkosgröna vatten till de fantastiska människorna i byarna på landsbygden, och inte minst alla små kryddplantager med muskot-, kanel- och nejliketräd, vaniljblommor, pepparbuskar m.m. 

Varje kursdags morgon erbjuder vi träning på stranden under ledning av Hjalmar Forsberg. Passet passar även för dig som inte är van att träna. Kan man starta en kursdag på ett bättre sätt?

Kursledare

Professor Claes Lernestedt

Claes Lernestedt är professor i straffrätt, sedan 2015 verksam vid Stockholms universitet. Han är skyldig till ett stort antal publikationer inom straffrätt och närliggande, bland annat Kriminalisering (2003), Dit och tillbaka igen (2010), Straffrättens karta och landskap (2013) och Likhet inför lagen (2015). Han har varit expert i ett flertal utredningar och har i många år undervisat i advokat- och domarsammanhang.

Hovrättslagman Hjalmar Forsberg

Hjalmar Forsberg är sedan 2011 lagman i Hovrätten för Västra Sverige. Han har många års gedigen erfarenhet av att döma brottmål, bl.a. som chefsrådman i Stockholms tingsrätt. Han har undervisat i processrätt och straffrätt på Stockholms universitet, Åklagarmyndigheten, Advokatsamfundet och Domstolsakademin.

Kursprogram

08.30–12.30 och 18.00–20.00

Dag 1 – lördag 17 november

 • Generella utgångspunkter, straffrättsliga och processuella.
 • Brottsbegreppets objektiva sida. Uppsåt och oaktsamhet.

Dag 2 – söndag 18 november

 • Uppsåt och oaktsamhet, fortsättning.
 • Ansvarsfrihetsgrunder.

Dag 3 – måndag 19 november

 • Ansvarsfrihetsgrunder, fortsättning.
 • Försök, förberedelse, stämpling.

Ledig dag – tisdag 20 november

Dag 4 – onsdag 21 november

 • Försök, förberedelse, stämpling, fortsättning.
 • Medverkan.

Dag 5 – torsdag 22 november

 • Medverkan, fortsättning.
 • Psykisk störning (i de delar det inte redan tagits upp tidigare).
 • Avslutande diskussion.

Zanzibar – kryddnejlikornas ö

Zanzibar hyddor

Researrangör är First Class Travel i Höllviken AB, 556557-2251, vars allmänna resevillkor gäller för resan.

Jambo, karibuni Zanzibar! – vilket betyder ‘Hej, välkomna till Zanzibar!’ på swahili, som vid sidan av engelska är det språk som talas på den mytomspunna ön i Indiska Oceanen.

Namnet Zanzibar härleds däremot från arabiskans zinjibar, som betyder ‘svarta kusten’ och syftar på den svarta befolkningen som köpmän från Persiska viken kom i kontakt med när de för ca 1000 år sedan började idka handel med Östafrika.

Araber slog sig ner, men fördrevs av portugiserna i början av 1500-talet vilka efter att ha säkrat sjövägen till Indien tog kontrollen över Zanzibar. Portugiserna besegrades och fördrevs i sin tur av araber från sultanatet Oman som i slutet av 1600-talet tog ön i besittning. Med dem tog slavhandeln fart och från afrikanska fastlandet kidnappades människor och fördes till Zanzibars slavmarknad varifrån de såldes och fördes till Mellanöstern. På 1800-talet hade Zanzibar utvecklats till knutpunkt för en vämjelig slavekonomi utan like! ”Slavrutterna” på fastlandet kom sedan att utnyttjas av europeiska upptäcktsresande, t.ex. Livingstone och Stanley, som på Zanzibar utrustade sina expeditioner och anlitade erfarna elfenbens- och slavhandlare som vägvisare.

Kring 1860 frigjorde sig Zanzibar från Oman och blev ett eget sultanat, men av rädsla för den begynnande tyska koloniseringen av fastlandet sökte sultanen beskydd hos Storbritannien. Kort därefter var Zanzibar ett brittiskt protektorat.

Självständigheten från Storbritannien år 1963 följdes av uppror, oroligheter och marxistiskt kaos vilket ledde till att Zanzibar redan påföljande år bildade en union med Tanganyika, d.v.s. fastlandsdelen av dagens Tanzania. Tanganyika var mellan 1885 och 1919 en tysk koloni – Tyska Östafrika – men blev efter tyskarnas nederlag i första världskriget ett brittiskt mandatområde fram till självständigheten år 1961. Sedan 1964 utgör Zanzibar en av två delstater i United Republic of Tanzania och har eget parlament, egen president och, bortsett från utrikes- och försvarspolitik, ett långtgående självstyre. Förutom huvudön består delstaten av ön Pemba och några småöar. Av Tanzanias 30 miljoner invånare bor bara en dryg miljon i delstaten Zanzibar och huvudöns storlek motsvarar halva Gotland (85 x 20 km).

Ön med det magiska namnet är väl knappast det tropiska paradis som många turistbroschyrer och researrangörer vill göra gällande, däremot oerhört exotisk och tilltalande och bjuder på en rejäl dos spännande mystik och en sann blandning av olika kulturer. Dess stora tillgångar är östkustens palmkantade långa vackra gipsvita stränder med Indiska Oceanens turkosgröna vatten, de fantastiska människorna i byarna på landsbygden och inte minst alla små kryddplantager med muskot-, kanel- och nejliketräd, vaniljblommor, pepparbuskar och mycket annat.

Obs! Tidvattnet är tydligt på östkusten och när det är ebb gäller badskor p.g.a. blottade koraller och stenar! Det skiljer 3–4 meter mellan ebb och flod, vilket ger den långgrunda stranden två distinkta skepnader.

Under vistelsen i november 2018 infaller högvatten under eftermiddagarna. För tidvattenschema under vistelsen, kolla följande länk: http://tides.mobilegeographics.com/calendar/year/7156.html

Tidsskillnaden är bara två timmar. När klockan är 10.00 här hemma är den 12.00 i Tanzania.

Vi flyger med KLM via Amsterdam till Dar es-Salaam och tillbringar en natt där innan vi tar snabbfärjan till Zanzibar. Hemresan går med flyg från Zanzibar till Dar es-Salaam och därifrån vidare med KLM via Amsterdam.

Visum till Tanzania utfärdas vid ankomst och betalas kontant, ca 50 USA-dollar.

Zanzibar erbjuder flera bra dykningsmöjligheter med fantastiska korallrev. Utanför Stonetown finns ett antal intressanta vrak men det är atollen Mnemba Island, nordost om Zanzibar, som gäller för att vara bästa dykstället. För dem som vill prova på djuphavsfiske och fånga tonfisk och haj finns en rad olika möjligheter under vistelsen på Zanzibar. Förbokas hos Zanzibar Big Game Fishinghttp://www.zanzibarfishing.com/

Kurshotell

Ocean Paradise Resort (****)

Kijangwani – Zanzibar, United Republic of Tanzania

http://www.oceanparadisezanzibar.com/

Dagsprogram

Torsdag 15 november – avresedag

Dagflyg med KLM från Arlanda, Landvetter resp. Kastrup via Amsterdam till Dar es-Salaam. Flygtid från Amsterdam till Dar es-Salaam ca tio timmar.

Efter ankomst och inreseformaliteter möter kurs- och reseledning för en halvtimmes busstransfer till hotell Harbour View Suites (****) i centrala Dar es-Salaam, nära hamnen, och incheckning för en natt. Hotellinfo:  http://www.harbourview-suites.com/

Fredag 16 november – ankomstdag

Efter frukost beger vi oss till hamnen och hinner få en glimt av Dar es-Salaam, Tanzanias största stad med nästan fyra miljoner invånare. Namnet betyder ‘Fridens hus’, och trots att Tanzanias huvudstad år 1996 flyttade till Dodoma förblir Dar es-Salaam landets nav och ekonomiska centrum. En tämligen nedgången stad men med många färgglada marknader och brokigt folkliv. Kl. 09.30 avgår snabbfärjan till Zanzibar. Info om snabbfärjan:  http://www.azammarine.com/schedule/

Färjan tar två timmar och efter ankomst till Zanzibar City gör vi en orienterande promenad i den gamla kulturmärkta stadsdelen Stonetown. Den fascinerande och välbevarade stenstaden med sina krokiga trånga gränder, vitmenade hus med snidade sirliga träportar och snäckfossil i murarna är som hämtad ur ”Tusen och en natt”. Vi gör stopp för lunch på en restaurang innan vi tar plats i bussen för en ca 45 minuters transfer till kurshotellet Ocean Paradise (****), beläget på Pwani Beach strax norr om Kiwengwa på östra Zanzibar, och incheckning för sju nätter i ”Superior rooms”.

På kvällen anordnar vi en välkomstmiddag på en trevlig restaurang. Pris per person 860 SEK (inklusive transporter, mat och dryck).

Lördag 17 november – kursdag 1 08.30–12.30 och 18.00–20.00

På morgonen före varje kursdag erbjuder vi 30 minuters intensiv intervallträning (s.k. HIT) på stranden under ledning av Hjalmar Forsberg. Träningen lämpar sig också för den som är ovan att träna. Gratis och frivilligt!

Under kursuppehållet ges möjlighet att uppleva mer av den historiska stadskärnan i Stonetown, som grundades av araber för mer än 1000 år sedan. Den fascinerande och välbevarade stenstaden med sina krokiga trånga gränder, vitmenade hus med snidade sirliga träportar och snäckfossil i murarna är som hämtad ur Tusen och en natt. Mellan 1830 och 1860 var Stonetown till och med huvudstad i sultanatet Oman.  Vi inleder med lunch direkt efter ankomst och gör sedan ett besök i gamla sultanpalatset Beit-el-Ajaib som betyder ‘undrens hus’. Genom gyttret av gränder tar vi oss sedan fram till huset där Freddie Mercury föddes som Farrokh Bulsara år 1946. Vi ser också den hemska slavkällarens mörka utrymmen där slavar som kidnappats från fastlandet satt tätt hoppackade i väntan på att skeppas till Mellanöstern. Ovanför den vedervärdiga slavmarknaden byggde britterna en kyrka efter att de avskaffat slaveriet i slutet av 1800-talet. Som ett minne står svenska stenskulptören Clara Sörnäs slavmonument ”De hopkedjade slavarna”.

Pris per person 580 SEK (inklusive transporter, entréer och lunch).

Söndag 18 november – kursdag 2 08.30–12.30 och 18.00–20.00

Under dagens kursuppehåll erbjuder vi en bedårande tur till några av Zanzibars berömda kryddodlingar och hänger oss åt den tropiska lustgårdens fröjder, ett måste för Zanzibarbesökaren.

Pris per person 590 SEK (inklusive transporter och lunch).

Måndag 19 november – kursdag 3 08.30–12.30 och 18.00–20.00

Under kursuppehållet erbjuds en utflykt till ”apskogen” i Jozani Natural Forest Reserve. Återstoden av den regnskog som ursprungligen täckte Zanzibar finns bevarad i detta naturreservat. Den ursprungliga vegetationen har efterhand trängts undan av de talrika odlingarna av kryddor och kokospalmer. Här ser vi de för Zanzibar unika röda kolobusaporna (en slags silkesapa) och vissa hävdar att enstaka individer av den förmodligen utdöda zanzibarleoparden fortfarande smyger omkring i den frodiga grönskan med slingerväxter och skruvpalmer. Vi gör också en promenad på gångbroar genom ett mangroveträsk.

Pris per person 640 SEK (inklusive transporter, entré och lunch).

Tisdag 20 november – ledig dag

Vi erbjuder en heldags ”Safari Blue” med traditionell segelbåt som kallas ”dhow” och gör strandhugg på atoller och småöar. Först åker vi buss till Fumba på södra Zanzibar och därifrån seglar vi i Menaibuktens arkipelag av obebodda småöar. Här finns också gott om delfiner och vi gör strandhugg på sandbankar varifrån man kan snorkla bland korallrev. Lunch serveras i form av seafood barbecue under tamarindträdens skugga på bedårande Kwale Island. Här blir det givetvis också tillfälle till bad och på eftermiddagen fortsätter seglatsen till en mangrovelagun. Den som vill kan här prova på att manövrera en ”ngalawa” – en lokal variant av utriggarkanot. Återkomst till hotellet ca 18.30.

Pris per person 1190 SEK (inklusive transporter, båtsafari och lunch).

Onsdag 21 november – kursdag 4 08.30–12.30 och 18.00–20.00

Under kursuppehållet erbjuder vi utflykt till berömda Prison Island på västkusten med sköldpaddor. Namnet ”fängelseön” kommer sig av att ön tidigare var hemvist åt ett beryktat fängelse. Vi åker buss direkt till Stonetown varifrån det är 20 minuters båttur till denna lilla ö som numera endast bebos av stora landsköldpaddor. Några av dem antas vara 200 år gamla!

Pris per person 610 SEK (inklusive transporter, entré och lunch).

Torsdag 22 november – kursdag 5 08.30–12.30 och 18.00–20.00

Inget organiserat program, men vi står gärna till tjänst med tips på aktiviteter.

Zanzibar strand

Fredag 23 november – avresedag

På morgonen avresa för deltagare i förlängning med safari i Uganda, se nedan.

Hemvändande stannar kvar till eftermiddagen då busstransfer sker till Zanzibars flygplats. Inrikesflyget till Dar es-Salaam avgår kl. 16.00 och tar en halvtimme, varifrån hemvändande flyg till Amsterdam avgår på kvällen.

Lördag 24 november – hemkomst

Ankomst till Amsterdam tidigt på morgonen och vidare till Arlanda, Landvetter resp. Kastrup.

Safariförlängning till Uganda med bergsgorillor

23–30 november

Som förlängning erbjuder vi en fantastisk safari i ”Afrikas pärla” – Uganda – med besök hos de dimhöljda bergens gorillor! Under resan blir det även traditionell safari där vi reser i fyrhjulsdrivna jeepar med sex personer i varje där alla har fönsterplatser och öppna takluckor. Övernattningarna är på bekväma vildmarkslodger med alla nödvändiga faciliteter. Helpension, dvs. frukost, lunch och middag ingår.

Fredag 23 november – Zanzibar–Entebbe

Flygavgång från Zanzibar kl. 10.45 och flyg med Kenya Airways via Nairobi till Entebbe i Uganda. Efter ankomst kl. 16.40 möter transferbuss för färd till 2 Friends Beach Hotel och incheckning för en natt. Middag på lodgen, som ligger precis vid Victoriasjön, världens näst största sötvattensjö. Hotellinfo: http://www.2friendshotel.com/

Lördag 24 november – Entebbe–Queen Elizabeth Park (37 mil)

Tidig avfärd och en lång men intressant färd genom Ugandas otroligt bördiga landsbygd västerut till Queen Elizabeth National Park. Vi följer i princip ekvatorns sträckning och längs vägen finns också ett ekvatormonument där vi gör stopp. Vi passerar städerna Masaka och Mbarara, stannar för lunch på lämpligt ställe och når under eftermiddagen Pumba Safari Cottages, där vi checkar in för två nätter och serveras middag på kvällen. Hotellinfo: http://www.pumbasafaricottages.n.nu/

Söndag 25 november –  safari i Queen Elizabeth Park

Hela dagen i Queen Elizabeth National Park med olika game drives. Safariturer och game drives beror på lokala förhållanden och anpassas på bästa sätt efter väder och var djuren befinner sig.Vi inleder med tidig morgonsafari och räknar med att träffa på The Big Five – elefant, buffel, noshörning, lejon och leopard! Samt förstås hyena, vårtsvin, gnu och många fågelarter. Efter lunch på lodgen ger vi oss iväg på en tvåtimmars båttur längs den berömda Kazingakanalen, som förbinder de bägge sjöarna Lake Edward och Lake George, där vi bl.a. ser flodhäst och flamingo samt, inte minst, den fruktade ”mördarmaskinen” – Nilkrokodilen! Middag på kvällen på lodgen.

Måndag 26 november – Queen Elizabeth National Park–Bwindi (20 mil)

Efter tidig frukost lämnar vi lodgen, men safarin fortsätter över savannslätterna där vi bl.a. spanar efter de trädklättrande lejon (!) som är vanligt förekommande här. Vidarefärd mot Bwindi Impenetrable Forest i sydvästligaste delen av Uganda, bergsgorillornas hemtrakter där gränserna mellan Rwanda, Kongo och Uganda möts.

Bwindi är en av Östafrikas mest kända nationalparker p.g.a. bergsgorillorna, men även ett otal andra arter är förekommande, så garanterat upplever man också en rad andra vilda djur! Vi lämnar savannen och kör upp i de nästan ogenomträngliga skogarna och tar in för en natt på Gorilla Mist Camp i ”de dimhöljda bergen”. Info om stället: http://gorillamistcamp.com/

Tisdag 27 november – vandring hos bergsgorillorna, sedan vidare till Lake Bunyuonyi (6 mil)

Frukost i ottan, och sedan väntar resans höjdpunkt: vandringen till våra kusiner bergsgorillorna. Vi blir indelade i grupper om max åtta deltagare i varje och får en noggrann genomgång av respektive ranger om vad som gäller. Vandringarna och besöket hos gorillorna tar runt åtta timmar och det behövs bra vandringsskor då terrängen ibland kan vara blöt och lerig. De olika grupperna besöker olika gorillafamiljer och därför kan grupperna behöva olika lång tid under dagen. Picknicklunch i ”det gröna”. Eftersom gorillorna lever vilt förflyttar de sig regelbundet och det påverkar också vandringens längd. När vår respektive ranger väl siktat ”sin” gorillafamilj tillbringar vi en timme med att iaktta dem. Längre tid än så är inte tillåtet eftersom de ska leva sitt liv i fred. Gorillorna har vant sig vid människors tillfälliga besök och faktum är att man genom besök hjälper dem genom att intäkterna från gorillatillstånden (omkring 6000 SEK per besökare!) går till skydd för gorillorna.

På eftermiddagen, när alla grupper återvänt, åker vi vidare cirka två timmar till den lilla höglandsinsjön Lake Bunyonyi och tar in för en natt på Lake Bunyuonyi Eco Resort, som ligger på en egen liten ö en stenkast ut i sjön. Sjön är känd för sitt rika fågelliv och bestånd av uttrar. Här kopplar vi av efter dagens vandring och kan ta ett uppfriskande dopp i den tämligen kalla bergssjön (nej, inga krokodiler eller flodhästar!) innan middagen serveras på kvällen. Hotellinfo: http://www.lakebunyonyiecoresort.com/

Onsdag 28 november – Lake Bunyonyi–Lake Mburo (22 mil)

Vi lämnar Lake Bunyonyi efter frukost och styr kosan mot Lake Mburo nationalpark, dit vi kommer lagom till lunch (omkring fyra timmars resa) på vår väntande lodge. Lake Mburo National Park är hemvist åt hyenor, zebror och olika antiloparter, men i själva sjön finns såväl krokodiler som flodhästar, vilka vi ägnar vår uppmärksamhet åt under eftermiddagens safari. Vår logi för natten heter Rwakobo Rock, och på kvällen begås vi med en angenäm middag. Hotellinfo: http://www.rwakoborock.com/

Torsdag 29 november – Lake Mburo–Entebbe (22 mil)

Dagen inleds tidigt med en morgonsafari till fots när regnskogen vaknar. En magnifik upplevelse då man kommer verkligt nära naturen. Chansen är stor att se leopard! Därefter serveras frukost på lodgen och vi gör oss redo för avfärd mot Entebbe. Resan tar fyra till fem timmar och vi gör uppehåll för lunch längs vägen. På eftermiddagen återser vi till bekanta 2 Friends Beach Hotel vid Victoriasjön för en avslutande middag och övernattning.

Fredag 30 november – Victoriasjön/Entebbe och hemresa

Lugn förmiddag att koppla av vid Victoriasjön innan utcheckning vid lunchtid. Vi gör en rundtur i Ugandas huvudstad Kampala innan vi beger oss till flygplatsen och flygavgången kl. 23.30 med KLM till Amsterdam.

Lördag 1 december – hemkomst

Byte av flyg i Amsterdam på morgonen och ankomst till Arlanda, Landvetter resp. Kastrup under förmiddagen.

I priset för förlängningen ingår

 • flyg Zanzibar–Entebbe med Kenya Airways
 • hemvändande flyg med KLM från Entebbe
 • sju övernattningar med helpension på lodger enligt program
 • gorillatillstånd i Bwindi
 • safarier, båtturer och game drives enligt program
 • samtliga nationalparksavgifter i Uganda
 • samtliga transfers och transporter
 • lokala skatter och avgifter
 • engelsktalande rangers/chaufförer samt reseledare från First Class Travel i Höllviken.

Kursavgift

Kursavgiften är 21 800 kr. På kursavgiften tillkommer moms.

I grundpris för resan ingår

 • flyg med KLM i ekonomiklass från Arlanda/Landvetter/Kastrup till Dar es-Salaam och åter
 • båtresa Dar es-Salaam–Zanzibar vid ankomsten
 • inrikesflyg Zanzibar–Dar es-Salaam inför hemresan
 • en övernattning med frukost på Harbour View Suites i Dar es-Salaam
 • sju övernattningar med frukost på Ocean Paradise, Zanzibar
 • flygplatstransfers i Dar es-Salaam och på Zanzibar
 • lokala skatter och avgifter
 • engelsktalande lokalguider samt reseledare från First Class Travel i Höllviken.

Reskostnader

Grundpris (del i dubbelrum, frukost)SEK
Kursdeltagare – del i dubbelrum med annan kursdeltagare19 980
Kursdeltagare – del i dubbelrum med medresenär 27 900
Medresenär – del i dubbelrum med kursdeltagare (gäller enbart en medresenär) 12 060
Tillägg
Enkelrum7 920
Flygskatter grundarrangemanget4 000
Obligatoriskt avbeställningsskydd 1 500
Välkomstmiddag860
Besök i historiska Stonetown580
Besök på kryddodlingar och tropisk lustgård590
Besök i "apskogen"640
Heldagsutflykt, "Safari Blue"1 190
Besök på Prison Island610
Safariförlängning till Uganda med bergsgorillor
Pris per person i dubbelrum26 620
Enkelrumstillägg3 080
Tillägg flygskatter för förlängningen600
Obligatoriskt avbeställningsskydd för förlängningen1 500

Anmälan och betalning

Arrangemanget består av två delar, dels utbildning, dels resa. Arrangör av utbildningen är Limhamnsgruppen AB, 556671-6709. Limhamnsgruppens villkor gäller för utbildningen, se Villkor för kurs utanför Sverige och Danmark. Arrangör av resan är First Class Travel i Höllviken AB, 556557-2251, vars allmänna resevillkor gäller för resan, se www.firstclasstravel.se. Se även kompletterande resevillkor för de resor som First Class Travel i Höllviken AB arrangerar för Limhamnsgruppen AB, Villkor för resor. Limhamnsgruppen är återförsäljare av resan.

Anmälan ska göras senast den 3 augusti 2018 (för fri avbokning), efter detta datum gäller de ovan nämnda avbokningsreglerna. Anmälan till resan kan göras antingen till First Class Travel eller till Limhamnsgruppen, men enklast anmäler du dig till både utbildning och resa på vår hemsida limhamnsgruppen.se eller genom att du ringer till oss. Samtidigt med anmälan till Limhamnsgruppen inbetalas anmälningsavgiften 10 000 SEK/resenär på bankgiro 5903-0726. Slutbetalning ska erläggas senast 15 augusti 2018.

Obs! Resebyrån vill ha en kopia av varje resenärs pass. Skanna in (eller fotografera av) det och skicka det till info@limhamnsgruppen.se.

För förlängningen till Uganda behövs visum. Ansökan görs på webben i förväg. Mer information skickas till dem som anmäler sig till förlängningen.

Med förbehåll för force majeure.